HAYDİ FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİ`Nİ AÇALIM - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HAYDİ FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİ`Nİ AÇALIM

Haber Tarihi: 25.08.2014

21 Ağustos Perşembe Günü yapılan FTSO Meclis Toplantısına konuk olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı ve Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prf.Dr. Erdoğan Gavcar, inşaatları devam eden İşletme Fakültesi binalarıyla ilgili bilgi vererek, derneğin yaptıracağı B Bloğun bir an önce tamamlanması için destek istedi.

Her ayın 3. perşembesi yapılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis Toplantısına davet edilen Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prf.Dr. Erdoğan Gavcar, Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada ilçemize  açılan  İşletme Fakültesi ve inşaatı hakkında  bilgiler verdi.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı'nın başkanlığında yapılan meclis toplantısına Yönetim Kuulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

Fethiye İşletme Fakültesinin açılması için ilk çalışmanın FTSO'nda başladığını hatırlata Prf.Dr. Erdoğan Gavcar ''Fethiye İşletme Fakültesi'nin ilk tohumları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda atıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve çalışanlarının İşletme Fakültesinin bugüne gelmesinde de her aşamada büyük destekleri oldu. Bu nedenle öncelikle oda yöneticilerine, çalışanlarına ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz ve  minnettarlığımızı belirtmek istiyoruz''dedi.

Prf.Dr.Erdoğan Gavcar konuşmasında''Fakültemiz, tahsisi derneğimizin yoğun çabaları ile sağlandığı Karaçulha Hali üzerinde ki alana  kurulacaktır. Bu alan 5 fakülte  barındırabilecek bir alan.  Kampus alanı geleceğin Fethiye Üniversitesi'ni barındırabilmesi açısından da çok uygun bir alandır. Bu yıl 156 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlayacak olan fakültemiz, sosyal bilimler  alanında  eğitim  verecek  bölümler olduğu için öğrenci sıkıntısı  yaşamayacaktır. Burada önemli olan  inşaatların bir önce  tamamlanmasıdır. Binalar tamamlandığında önümüzde ki sene 4 bölüm ile eğitim vermeye başlayacaktır. Buda 800 öğrenciye daha eğitim vermeye  başlayacağımız anlamına  gelmektedir. Öğrenci şehri olmasını arzu ettiğimiz ilçemizde fakültenin  tam  kapasite ile eğitim  vermeye  başlaması demek  Fethiye'nin kış aylarında da ticaretine devam etmesi demektir. Bu anlamda fakültenin Fethiye'ye çok şey kazandıracağı ortadadır'' dedi.

Dernek Başkanı Prf.Dr.Erdoğan Gavcar hayırsever vatandaşların ve  kurumların derneğe vermiş olduğu desteğin öneminden bahsederek, derneğin üstlenmiş olduğu B Blok yapım işinin bir an önce  tamamlanabilmesi için tüm hayırseverlerden her türlü desteği beklediklerini öncelikli olarak ta malzeme desteği beklediklerini belirtti. Açılacak olan fakültelerin Fethiye Üniversitesi'nin başlangıcı olduğuna da dikkati çeken Prf.Dr. Erdoğan Gavcar bu zamana  kadar  başarılmış olan birlikteliğin daha da güçlendirilerek öncelikle ilçe  öğrencilerinin  okumak  için  dışarıya  gitmemesi  ve Türkiye çapında diğer öğrencilerinde Fethiye'yi tercih etmesi için inşaatlarımızın bir an önce tamamlanmalı, bunun içinde herkesin destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.