HAYVANCILIK OSB İÇİN DÜĞMEYE BASILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HAYVANCILIK OSB İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Haber Tarihi: 26.10.2017

Hayvancılık OSB’nin kurulması için Seydikemer Kaymakamlığı koordinasyonunda yapılan toplantıda alternatif alanlar görüşüldü. Toplantıya katılan FTSO Başkanı Akif Arıcan, başvuru dosyasının hazırlanması için gerekli 200 Bin TL’lik kaynağın hazır olduğunu ve paydaşlarla işbirliği halinde başvurunun hızla yapılabileceğini söyledi.

Seydikemer’e kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) başvuru çalışmalarına hız verildi. Seydikemer Kaymakamlığı koordinasyonunda 26 Ekim 2017 tarihinde Seydikemer Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda, Seydikemer Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fethiye ve Seydikemer Süt Üreticileri Birliği’nin katılımı ile bu konuda yapılan çalışmalar ele alındı.

Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı’nın yaptığı bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda ilk olarak Seydikemer’in hayvancılık ve tarım konusunda potansiyeli ortaya kondu. Söz konusu potansiyeli artırmak için hayvancılığa dayalı Tarıma Dayalı İhtisas OSB(TDİOSB) kurulmasının bir ihtiyaç ve bölge kalkınması için elzem olduğunun altını çizen Maraşlı, kurulması planlanan TDİOSB ile ilgili araştırması yapılan üç alternatif alan hakkında toplantı katılımcılarını bilgilendirdi.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu tarafından sorulan sorular üzerine alternatif alanların hangisinin öncelikli durumda olduğunu anlatan Engin Maraşlı ve Fethiye ve Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, kurulacak TDİOSB alanında mevzuat gereği istenen %75 hazine arazisi şartının sağlandığını ifade etti.

Başvuruya konu olacak yerin mülkiyet durumunun şartları sağlaması halinde proje başvuru hazırlıklarına ivedi olarak başlayabileceklerini ifade eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, “FTSO olarak bölgemize değer katacak bu çalışmanın ilk adımını atmaya hazırız. Başvuru dosyasının hazırlanması için gerekli 200 Bin TL’lik kaynak Odamızca sağlanmış olup Seydikemer Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Ziraat Odası Başkanlığımız işbirliği içerisinde bu projesinin başvurusunu hızla gerçekleştireceğiz.” dedi.