HİSARCIKLIOĞLU: “FTSO İLE GURUR DUYUYORUM” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
Loading...
Haber Galerisi

HİSARCIKLIOĞLU: “FTSO İLE GURUR DUYUYORUM”

Haber Tarihi: 09.10.2015

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına övgüler yağdırdı.

FTSO'nun dünya klasmanında hizmet verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu "FTSO bütün dünyadaki en iyi hizmet veren odalar arasında. Fethiyeliler bununla gurur duymalı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine vermiş olduğu hizmet standardı ve kalitesi itibariyle baktığımız zaman Paris, Londra, Berlin Ticaret Sanayi Odalarıyla aynı standartta ve aynı hizmet kalitesiyle hizmet verdiğinin somut göstergesi. Bu kapsamda başta çalışan kardeşlerimi, yönetimini, meclisini kutluyorum" dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile birçok konuda birlikte çalıştıklarını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu "Bu Fethiye'nin vizyonunu ortaya koyuyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası müthiş işler yapıyor. Proje fabrikası gibi çalışıyor. Odamız proje birimi kurmuş. Bugün birçok ilde olmayan proje birimi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamızda var. Bu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına ve 365 odalar ve borsalarına yakışır bir hizmet standardı" diye konuştu.

Muğla'da gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğe katılacak olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muğla’daki odalara ve borsaya yapacağı ziyaretlere İlçemizden başladı.

8 Ekim Perşembe Günü saat 11.30 sıralarında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte FTSO binasına gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kalabalık bir grup karşıladı. FTSO Likya Salonunda yapılan toplantıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda FTSO üyesi katıldı.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı konuşmasında Türkiye'de öncü oda olma hedefiyle çalıştıklarını belirterek "Bugün burada öncelikle TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Birliğimizin çok kıymetli yönetim kurulu üyelerini Odamızda ağırlamaktan gurur duyduğumu belirtir, şahsım ve oda meclisi adına teşekkürlerimi sunarım.

Güçlü ve köklü yapısı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ailesinin bir üyesi olmak ve bu birliğin içinde yer almak Odamız için bir onur kaynağıdır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak, çalışmalarımızda üyelerimizin memnuniyetini merkeze alıyor, üyelerimizin ihtiyaçlarını ve kamu yararını göz önünde bulundurarak, bölgemizde sürdürülebilir iş yaşamını sağlamak ve girişimcilik ortamını oluşturmak için çalışıyoruz.

Bölgemizin ileri gelen tüccar ve sanayicilerinden oluşan meclisimizle hedefimiz “Türkiye’de öncü ve lider oda olmaktır.” Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla, odamızın adını ülkemizin önde gelen ticaret ve sanayi odaları arasına yazdırdık. Bu başarının devam etmesi için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu noktada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemiz menfaatleri için yaptığımız çalışmalarda bizlere verdiğiniz yardım ve destekler için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında devam eden çalışmaların sonuçlanması için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'dan destek istedi.

FTSO Köklü Bir Geçmişe Sahip

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Arıcan "1901 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü odalarından birisi olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bugün tarihi bir gün yaşamaktadır.  Sayın Başkanımızı ve Birliğimizin saygıdeğer yönetim kurulu üyelerini Odamızda ağırlamaktan şeref duyduğumu belirtir, şahsım ve yönetim kurulum adına kendilerine en derin şükranlarımı sunarım.

2001 yılından bu yana görev yapan Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Birliğimizde başlattığı değişim ve gelişim rüzgarı,  Türkiye’deki 365 oda ve borsayı etkiledi. 2004 yılında 5174 sayılı kanun yürürlüğe girerek TOBB’un, odaların ve borsaların kanuni altyapısı güçlendirildi.  2008 yılında başlatılan oda ve borsa akreditasyon sistemi ile Odaların kurumsal kapasiteleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltildi.  

Türk oda ve borsa camiası, yaptığınız bu devrim niteliğindeki değişiklikler ile isminizi sonsuza dek saygı ile anacaktır. Siz, karşılık beklemeden ülkemize gönüllü hizmetin nasıl yapıldığı bizlere gösterdiniz.  Bizler de ülkemize ve yaşadığımız bölgeye duyduğumuz sevgi ve hizmet etme ilkesi ile sizi örnek alıyoruz.  İşte bu duygu ve düşüncelerle 2005 yılında hizmet etme yoluna çıktığımız Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda şahsım, yönetim kurulu, meclis, meslek komitelerimiz ve çalışkan oda personelimiz ile birlikte Fethiye'mize artı değer katmak üzere çalışıyoruz" diye konuştu.

FTSO Beş Yıldızlı Hizmet Veriyor

FTSO'nun beş yıldızlı hizmet verdiğini belirten Arıcan "2010 yılında oda-borsa akreditasyon sistemine C kategorisinde dâhil olduk. Odamız 2012 yılında A kategorisine yükselerek 5 yıldızlı oda olma gururunu yaşamıştır. Bununla da yetinmeyerek yönetim sistemi alanında Mükemmellik Modelini uygulayarak Türkiye’de Mükemmellikte Kararlılık belgesine sahip ilk Ticaret ve Sanayi Odası olmuştur" dedi.

Hibe Desteklerle Yaptığımız Projeler Bölgemizin Katma Değerini Yükseltiyor

Proje birimiyle birlikte kalkınma ajansı ve AB fonlarından destek alınarak bölgemize katma değerini yükseltecek projeler gerçekleştirildiğini belirten Akif Arıcan, "Bu çalışmaların sonucu olarak Odamızın proje kapasitesi yükseltilmiştir.  2014 ve 2015 yıllarında Avrupa Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansından 1 milyon 500 bin TL. tutarında hibe desteği alarak bölgemizin katma değerini yükseltecek projelere imza atılmıştır.  Bu projelerden ilki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürüttüğümüz 790 bin TL. bütçesi olan Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi olmuştur.

Ülkemizin en önemli meselesi işsizliktir.  Bu problemden kurtuluşu ise kaliteli mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. İşte bu duygu ve düşüncelerle mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmak üzere Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini hazırladık. Projeyi yürütürken meslek lisesi öğrencilerimiz Türkiye çapında birincilik ödülleri ile Fethiye’ye döndüler.

Bu proje ile daha geçen hafta Türkiye çapında 2 adet birincilik aldık. Proje kapsamında hazırladığımız fethiyekariyer.com isimli portalımız ile üyelerimize ve işsizlere iş ve işçi bulma imkânını sağlıyoruz. Ayrıca bu portal üzerinden işletmelerin stajyer talep etme, stajyerlerin çalışacakları işyerleri seçme işlemi tek tuşla yapılabilmekte.  Bu portala Birliğimizin de sahip çıkması halinde tüm oda ve borsa camiasına yaygınlaştırılmasını Sayın Başkanımızdan rica ediyorum.

Bir turizm bölgesi olan Fethiye'mizin turizmini çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak üzere yürüttüğümüz diğer projelerimiz ise şunlardır: Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız 60 bin TL. tutarındaki fonla Fethiye Kurvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesini gerçekleştirdik. Bu proje,  ilçemize kurvaziyer liman kazandırmak üzere yapılan bir ön fizibilite çalışmasıdır. Liman konusunda hazırladığımız analiz kapsamında yer seçimi yapıldı. Şu an Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı çalışmalarına başlandı.

Bir diğer projemiz ise Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız 750 bin TL. tutarında hibe ile toplam 1 milyon TL. bütçeye sahip Rotamız Babadağ Projesi’dir.  Bu Proje ile yamaç paraşütü alanında dünyanın bir numaralı spor merkezi olan Babadağ’a 1200 metrede yeni bir pist kazandırıldı. Babadağ’a çıkan yol iyileştirildi. Bu yıl Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütü uçuşları 100 bine ulaşarak rekor kırdı" dedi. 

Babadağ Teleferik Projesini Kazandıracağız

Hedefte Babadağ teleferik Projesinin olduğunu belirten Akif Arıcan "Hepinizin de bildiği üzere Odamızın bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak üzere kolları sıvadığı bir diğer proje ise 11 milyon Avro tutarındaki Babadağ Teleferik Projesi’dir. Yap-İşlet-Devret finansman modeli ile gerçekleştireceğimiz bu projede bürokratik bir engel ile karşılamaz isek 2016 yılının Şubat ayı içinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Şu anda projemiz ile ilgili tüm avam ve uygulama projeleri hazırlanmaktadır. Türkiye’nin ve Fethiye’nin marka değerini yükseltecek böyle bir projeye siz değerli çalışma arkadaşlarımla imza atacak olmaktan büyük gurur duyuyorum. Ayrıca Babadağ teleferik projesi konusunda yardım ve desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Üniversite Şehri Olmak İçin Çalışıyoruz

Fethiye'nin üniversite şehri olması için çaba sarf ettiklerini belirten Akif Arıcan "Biraz önce de ifade ettiğim üzere ülkemizin kalkınması ve gelişmiş ülkeler liginde yer alması nitelikli insan gücünden geçiyor. Bu amaçla Fethiye'mizin bir üniversite şehri olmasını sağlamak üzere Odamızın önderliğinde kurmuş olduğumuz Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı 4 yıllık fakülte açılması konusunda epey yol aldık. 490 dönüm alanın üniversite kampüsü olarak tahsisi gerçekleştirildi.  4 bloktan oluşan Fethiye İşletme Fakültesi’nin 1 bloğunun yapımını derneğimiz üstlendi. Başta odamızın ve üyelerimizin gayretleri ile toplam 1 milyon 500 bin TL.’lik bir inşaat gerçekleştirdik. Birliğimizden bu bloğun tamamlanması konusunda katkılarınızı rica ediyoruz. TOBB’un böyle bir katkısını Fethiyeliler her daim hatırlayacaktır.

Sözlerime burada son verirken ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birlik ve beraberlik olduğunu hatırlatmak isterim. Sayın Başkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi bir olalım iri olalım, diri olalım. Sayın meclis üyelerim, Babadağ teleferik projesini gerçekleştirirken yapıcı ve katkıda koyucu eleştirilere her zaman açık olduğumu biliyorsunuz. Yıkmak kolaydır, gelin el birliği ve hoşgörü ile bu projeyi Fethiye’ye armağan edelim. Muğla’daki tüm odaları bir araya getirdiği için TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyelerine en derin teşekkürlerimi sunarım.  Toplantımızın Odamıza ve İlçemize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş konuşmasında Muğla Odaları olarak Türkiye geneline örnek olan bir çalışma ile Muğla Odaları olarak birliği sağlayıp ortak sorunlar için birlikte çalıştıklarını belirterek  "Fethiye Ülke genelinde ilk yirmi otuz oda arasına girecek kapasitede işleri başarıyla gerçekleştiriyor.  Muğla Odaları arasındaki birlikteliğe yaptıkları katkılar için de kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla'da bir dizi etkinliğe katılacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Muğla'daki tüm oda ve borsaların talepleri doğrultusunda valimizle birlikte Muğla'da bir Fen Lisesi inşaatına başlama protokolünü imzalayacağız. Muğla Ticaret Borsası Hizmet Binası temel atma törenine katılacağız. Yarın Muğla Üniversitesinin gerçekleştireceği açılışa katılıp gençlerle sohbet edeceğiz" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının vermiş olduğu hizmetler noktasında dünya klasmanında hizmet verdiğine dikkati çeken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “FTSO dünya klasmanında hizmet vermektedir. FTSO bütün dünyadaki en iyi hizmet veren odalar arasında.  Odaların vermiş olduğu hizmet standartlarında da oteller gibi yıldızlama sistemi vardır,  bu uluslararası kuruluşlar tarafından değerlendirilir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 5 yıldızlı, biraz önce Akif Başkanımın da ifade ettiği gibi A sınıfı hizmet veren bir odamız. Fethiyeliler bununla gurur duymalı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine vermiş olduğu hizmet standardı ve kalitesi itibariyle baktığımız zaman Paris, Londra, Berlin Ticaret Sanayi Odalarıyla aynı standartta ve aynı hizmet kalitesiyle hizmet verdiğinin somut göstergesi. Bu kapsamda başta çalışan kardeşlerimi, yönetimini, meclisini kutluyorum. Bu Fethiye'nin, Fethiyelilerin vizyonunu ortaya koyar. Bugün Fethiye turizm açısından, Türkiye açısından dünya açısından çok önemli. Bu hizmet kalitesi standardını yani 5 yıldızlı olmayı Fethiye zaten hak ediyordu. Odamızda bunu gerçekleştiriyor” dedi.

“FTSO Proje Fabrikası Gibi Çalışıyor”

FTSO Başkanı Akif Arıcan ile birçok konuda birlikte çalıştıklarını, bunun da Fethiye'nin vizyonunu ortaya koyduğuna değinen Hisarcıklıoğlu: “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası müthiş işler yapıyor. Proje fabrikası gibi çalışıyor. Bundan da büyük memnuniyet duyuyorum. Odamız proje birimi kurmuş. Bugün birçok ilde olmayan proje birimi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamızda var. Kalkınma ajansıyla beraber proje yapıyorlar. AB fonlu projelere müracaat ediyorlar. Bu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına ve 365 odalar ve borsalarına yakışır bir hizmet standardı. Bu kapsamda kutluyorum. MELİG projesinde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’la beraber çalıştılar. Mesleği olmayan veya meslek sahibi olmak isteyen kardeşlerimize kariyer.com web sitesini kurarak eleman arayan ve iş arayanı buluşturan bir portal çıkartmışlardır. Ve bu kategoride de ödül almışlardır. Kendilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Babadağ’ın Türkiye için çok önemli olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, Babadağ Yamaç Paraşüt projesi bittiği takdirde Türkiye, Fethiye ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının kazanacağını söyledi. Babadağ Yamaç Paraşüt projesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu: “Yalnız burada bu işi biraz geciktirdiniz. Çünkü biz iş adamıyız. Bürokraside olacak işler bizde olmaz. İşi bir an önce nihayetlendirmek lazım. Para yoksa paranın olmadığında Türkiye’nin finansal modelleri var. O kapsamda bu işinizi bir an önce bitirmeniz lazım” dedi.

Ayrı Düşüneceğiz, Ortak Akılda Birleşeceğiz

Hisarcıklıoğlu: “Fethiye’de yeni bir Fakülte kararı da çıkmış. Adım adım üniversite hedefine doğru gidiyorsunuz. Muğla’daki ikinci üniversite olacak. Hedef koymadan başarıya ulaşmak mümkün değil. Siz hayal etmişsiniz hedefi de koymuşsunuz. Bu doğrultuda çalışıyorsunuz. Buradaki bütün mesele birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Ama bu şu demek değil; Hepimiz aynı düşüneceğiz. En yanlış olan konu bu! Allah hepimizi ayrı yaratmış. Ayrı düşüneceğiz, ortak akılda birleşeceğiz. Hep beraber istişare edeceğiz. Ondan sonra Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının menfaati, Fethiye'nin menfaati, Ülkemizin menfaati neyse o doğrultuda çalışacağız” şeklinde konuştu.

İç piyasadaki sıkıntıların Türkiye genelinde olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu: “Fethiye’yi bir kademe daha yükseğe çıkartabilmek için kurvaziyer limanı Ticaret ve Sanayi odamızın girişimiyle başlatıldı. Bir an önce bunu sonuçlandırıp inşaatının başlanması lazım. Seçimden sonra kurulacak yeni bir hükümetle oturup bunları konuşup bir an önce önümüzün açılacağına da inanıyorum. Tüm Türkiye’deki tüccarlar ve sanayiciler olarak hepimiz ortak şikâyeti karşılıksız çeklerin miktarının artmış olması. Buna alternatif ve rol model olacak bir model geliştirdik: Kare kodlu çek. Piyasada normal çekin yanında ilave kare kodlu çek var. Eğer kare kodlu çek talep edersek, bir müşteriden çekle alışveriş yapılmak istenildiği zaman tüm öz geçmişi görülecek. Borcunu öder mi ödemez mi? Borcuna sadık mı değil mi? Hepsini göreceğiz” dedi.

“Fethiye deyince tüm dünyanın aklına turizm geliyor” diyen Hisarcıklıoğlu turizmdeki sıkıntılara değinerek bu sıkıntıların kalıcı olmadığına inandığını belirtti. Son dönemde özellikle dünyadaki krizlere bağlı olarak bir düşme yaşandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu: “Önümüzdeki dönemde hızla turizmde daha ileriye gidebilmek için müthiş fırsatlar var. Allah'ın sizi Fethiyeli yaptığı için yatıp kalkıp şükretmeniz lazım. Bir taraftan turizmden faydalanıyorsunuz, bir taraftan ekilebilir arazi açısından Fethiye tarım şehri. 1 milyon ton yaş sebze üretiyorsunuz. Bunların hepsi birer zenginlik. Rusya’ya ihracat konusunda şirketleşerek sadece pazarlama noktasında bir araya gelerek pazarda güçlü olabilme şansınız olur. Yoksa mallarınızın gerçek değeriyle yurt dışına satamayız. Bunda FTSO’ya öncülük yapmak düşer. Bunda Fethiye’nin her zaman önü açık. Allah güzellik vermiş. İki gün önce Bingöl'deydim. Allah size her şeyi vermiş. Diyorum ki bizim Kayseri'ye 5 vakit namaz varsa, sizin 5 vakitte şükür namazı kılmanız lazım haberiniz olsun. Bütün mesele birlik ve beraberlik içinde çalışmanız. Birlik ve beraberlik içinde çalışırsanız Allah bunun bereketini verir. Fethiye’nin de marka değerlini artırırsınız. Çünkü bu Odada vizyon var, çalışanında var, yönetiminde var, meclisinde var. Allah yolunuzu açık etsin. Ankara'daki bir kardeşiniz olarak bana ne vazife düşüyorsa bunu yapmaya hazırım” diye konuştu. 

Hisarcıklıoğlu son olarak 1 kadın meclis üyesi bulunan FTSO’da kadın meclis üye sayısının arttırılması gerektiğine işaret ederek: “Bir tek şey rica ediyorum kadın meclis üyesi sayısını arttırın. Akif başkanım önümüzdeki dönemde kadın meclis üyesi sayısını arttıralım. Ne kadar fazla sayıda kadın meclis üyesi sayısını arttırırsak Fethiyeli genç kızlarımıza rol model olur. O zaman Fethiye'nin zenginliğini bir kat arttırmış olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TFSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ile Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'a Dede Korkut kitabı, FTSO yöneticileri de Rifat Hisarcıklıoğlu'na Yörük Kadını maketi hediye ettiler.

Muğla'da Fen Lisesi yapılması için Muğla Valiliği ile protokol imzalanmasının ardından, Muğla Ticaret Borsası Hizmet Binası temel atma törenine katılacak olan Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 Ekim cuma günü Muğla Üniversitesinin gerçekleştireceği açılışa katılıp gençlerle sohbet edecek. Rifat Hisarcıklıoğlu aynı gün Muğla'dan ayrılacak.

Haber Galerisi
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) internet sitesinde, çerezler kullanılarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Kesinlikle gerekli çerezler, web sitemizin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Kesinlikle gerekli olmayanlar ise, açık rıza vermeniz halinde sitemizin daha iyi hizmet edebilmesi ve kişiselleştirme (gizlilik tercihiniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi panel vasıtasıyla yönetebilirsiniz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için web site gizlilik ve çerez politikasını , web sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz için ise web sitesi aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.