HİSARÖNÜ, ÖLÜDENİZ, KAYAKÖY, OVACIK BÖLGELERİ BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HİSARÖNÜ, ÖLÜDENİZ, KAYAKÖY, OVACIK BÖLGELERİ BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI.

Haber Tarihi: 05.11.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının her yıl düzenlediği ve bölgedeki üyelerine birebir ulaşarak sorunları tespit etmesini sağlayan bölgesel toplantılarının ilki Hisarönü'nde yapıldı. Hisarönü Zombie Barda 01 kasım 2013 tarihinde saat 14:30'da başlayan toplantıya 31 Ticaret odası üyesi katıldı.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ve üyelerin katıldığı toplantıda geçen yılki bölgesel toplantıda  öne çıkan konular ve bu konular üzerine FTSO'nun yaptığı girişimler anlatılarak başlandı.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz FTSO'nun çalışmalarından yararlandıklarını, sorunları bildiklerini ve eksiklikleri bilerek çözmeye çabaladıklarını, değişecek idari yapıyla birlikte  sorunların çözümü konusunda adımlar atılacağını umduklarını belirtti. FTSO'nun çalışmalarını takdir ederek sözlerini bitirdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan toplantılarda toplanan sorunlar ve çözüm önerilerini Miletvekillerine, Valilere, Kaymakamlara, Belediyelere ilgili kamu kurumlarına ilettiklerini 2008 yılından bu yana toplanan 168 sorun ve çözüm önerisinden 39'unun çözüldüğünü veya çözüm yolunda ilerlediği bilgisini verdi. Bir sivil toplum kuruluşu olarak FTSO'nun katılımcılığa önem verdiğini ve bu toplantıları temel alarak  2014 yılı planını yapacakları söyledi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin  geçen yıl öne çıkan sorunlardan kaçak içki sorunu ve nitelikli işgücü eksikliği konusunda rakamlar vererek FTSO'nun çalışmaları ve topladığı bilgileri katılımcılara aktardı.

Toplantıya katılanlar  bölgenin marka değerini artırmak için tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini sundular.Öne çıkan konu başlıkları bölgenin turizm değerinin artırılması için yapılabilecekler, gürültü kirliliği sorunu, çalışanların kalitesi sorunu, Hisarönü bölgesindeki işletmelerin sorunlara karşı ilgisizliği, dayanışma sorunları, rekabetin yüksek olması ve rekabetin fiyat üzerinden yapılmasının getirdiği sorunlardır. Üzerinde en çok durulan konulardan biri de telif hakları yasası ile ilgili olarak müzik meslek birliklerinin yaptığı denetlemeler ve bu konudaki yasadaki boşluklar olmuştur.