” Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi “ başarıyla tamamlandı. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

” Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi “ başarıyla tamamlandı.

Haber Tarihi: 06.08.2010

Odamızda düzenlenen” Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi “ başarıyla tamamlandı.

Kişisel gelişim, kurumsal gelişim ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında bir çok eğitim gerçekleştiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yaz dönemi içerisinde de hem üyelerine, hem çalışanlarına hem de üyelerinin lise çağındaki çocuklarına yönelik olarak 28-29-30-31 Temmuz 2010 tarihlerinde “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi” gerçekleştirdi.

Oda personeli, üyeleri ve çocuklarının katılımları ile gerçekleştirilen bu eğitime 22 kişi katıldı ve 4 gün boyunca devam eden 12 saatlik eğitimin sonunda katılımcılara “Kendini Gerçekleştirme Eğitim ve Danışmanlık” şirketi eğitmenlerinden Hatice Deveci tarafından sertifikaları takdim edildi.

Katılımcılar, eğitim boyunca hızlı okuyabilmek için gerekli çeşitli göz egzersizleri, hafıza teknikleri çalışması, ön okuma ile birlikte okuma parçaları üzerinde hızlı okuma tekniklerinin uygulanması, bilgisayar programında hafıza teknikleri ve göz egzersizleri çalışmalarının yapıldığını, aldıkları bu eğitimin kendileri için gerçekten faydalı olduğuna inandıklarını ve keyifli bir eğitim olduğunu ifade ettiler.

Anlayarak hızlı Okuma Tekniği eğitimi ile okuyan, okumayı seven ve sınavlara hazırlanan lise ve üniversite öğrencilerine normalden daha kısa sürede daha çok şey okuyabilmek, okuduğumuzu anlama yüzdemizi arttırmak, zamandan tasarruf etmek, özgüvenimizi arttırmak, beynimizi daha etkin şekilde kullanmak, sözcük haznemizi genişletmek ve okumayı daha zevkli hale getirmek açısından beceri kazandırılmış olacağını ifade eden Hatice Deveci, herkesin ve özellikle sınavlara hazırlanan tüm öğrencilerin bu eğitimi almalarının faydalı olacağını açıkladı.