Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi Başlıyor(28-29-30-31 Temmuz 2010) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi Başlıyor(28-29-30-31 Temmuz 2010)

Haber Tarihi: 19.07.2010

“ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ”

(28-29-30-31 TEMMUZ 2010)

Hızlı okuma, normalden daha kısa sürede daha çok şey okuyabilmek, daha iyi anlamak amacıyla yapılan bir okuma tekniğidir.

Hızlı Okuma tekniği, yıllardır dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılmaktadır. Ülkemizde ise 1985 ‘ler den itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Anlayarak hızlı Okuma Tekniği emek verildiğinde okuma hızınız ve anlama oranınızda ciddi oranda fark yaratan yeni bir okuma tekniğidir.

EĞİTİMİN AMACI:

400 Sayfalık bir kitapta yaklaşık 100.000 kelime bulunur. Yavaş okuyan bir okuyucu bir saatte yaklaşık 7.000 kelime okuyabilir. Bu da yaklaşık 15-16 saatte bitireceği anlamına gelir o kitabı. Hızlı okuma tekniklerini uygulayan bir kişi aynı sürede 2 ya da 3 kitap bitirebilir ve yavaş okuyan kişiden daha fazla anlar.

ÖSS ‘ye hazırlanan bir öğrenci normalde 180 soruyu 180 dakika da yetiştiremediği halde, anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenirse yetiştirmeyi bir yana bırakıp 45-60 dakika önce bitirebilir sınavı.

Anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenen bir okuyucu hızlı okuyarak zihinsel gezintileri asgariye indirmiş olur. Böylece konsantrasyon artar ve bilgi kaydı daha berrak olur. Düşünce, algılama, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini bilen bir okuyucu, okuma işini monotonluktan çıkarır, zevkli ve eğlenceli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha fazla bilgi öğrenme şansı bulmuş olur.

Daha hızlı ve etkin okumak gerek, neden mi?

• Okumayı sevmiyorsunuz ancak okumaya mecbur olduğunuz şeyler var.
  • Okumayı seviyorsunuz ancak okumaya vakit ayıramıyorsunuz.
  • Öğrencisiniz(lise,üniversite vb…..)dolayısıyla yığınla kitap,not sizi bekliyor.
  • Sınavlara hazırlanıyorsunuz ancak zaman problemi yaşıyorsunuz.

Hızlı Okuyarak

• Zahmetsiz ve akıcı bir biçimde öğreniriz.
  • Okuduğumuzu anlama yüzdemizi arttırırız.
  • Zamandan tasarruf etmiş oluruz.
  • Özgüvenimiz artar.
  • Beynimizi daha etkin bir şekilde kullanmaya başlarız.
  • Sözcük haznemizi genişletmiş oluruz.
  • Okumayı daha zevkli hale getiririz.

‘’Dünyada mümkün olan her şey, benim için de mümkündür’’ diye düşünüyorsanız, hızlı okuma becerisini sizde kazanabilirsiniz.

EĞİTİMİN SÜRESİ: 4 GÜN / 12 SAAT

SAAT:28-29-30.07.2010 / 17:00-20:00

31.07.2010 / 10:00 -13:00

KATILIMCI GRUBU: ÖSS, KPPS vb sınavlarına hazırlanan öğrenciler, bu konuda ihtiyacı olduğu belirlenen veya bizzat talep eden herkes katılabilir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 26 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ

EĞİTMEN: HATİCE DEVECİ

YER: FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI / MEĞRİ SALONU

ÜCRET: 150 TL ( kişi başı ücret)

AYRINTILI BİLGİ: KALİTE VE EĞİTİM BİRİMİ/CANSU SİDEKLİ

E-MAİL: cansu.sidekli@fto.org.tr

TEL: 614 11 15

NOT:

• Katılımcılara konuyla ilgili doküman verilecektir,
  • Her katılımcıya egzersizler için bilgisayar programı verilecektir
  • Gruplar en fazla 20 kişi olabilir.