İÇ PİYASADA TÜKETİLMEK ÜZERE İŞLENEN SU ÜRÜNLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 27.05.2020

27/05/2020 tarih ve 31137 sayılı Resmi Gazete’de İŞLENMİŞ SU ÜRÜNLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR yayınlanmıştır.

Karar; su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip olan ve ürünlerini Tarım ve Orman Bakanlığı’nca onaylı işleme ve değerlendirme tesislerinde dondurulmuş veya soğutulmuş olarak işleyip paketleyerek iç piyasada tüketilmek üzere satan yetiştiricilerin, 1 yıl süreyle desteklenerek su ürünleri piyasasının düzenlenmesine katkı sağlamak amacıyla yayınlanmıştır.

Su ürünleri yetiştiriciliği desteği, işlenmiş su ürünleri için iç tüketimi artırma desteğini kapsamaktadır ve 100.000 kg’a kadar (100.000 kg dâhil) kilogram başına 2.00TL olarak belirlenmiştir.

Bir işletmenin desteklemeden faydalanabileceği azami miktar yılda 100.000 kg ile sınırlıdır.

İlgili üyelerimize duyurulur.

İŞLENMİŞ SU ÜRÜNLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR