İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI” EĞİTİMİ gerçekleştirildi. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI” EĞİTİMİ gerçekleştirildi.

Haber Tarihi: 28.05.2012

“İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI” EĞİTİMİ

26 Mayıs 2012 tarihinde FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hakan Akın tarafından gerçekleştirilen eğitime ihracatla ilgilenen üyelerimizden oluşan 9 kişi katıldı.

Eğitim, katılımcılarla soru cevap şeklinde gerçekleşti.

Eğitmen Hakan Akın, dış ticaret desteklerini anlatırken eğitimi 5 ana konuda aktardı.

1-Dahilde İşleme Rejimleri; İthalatta şartlı muafiyet, eş değer eşya kullanımı, ithalatta alınan verginin iadesi 3 faklı başlıkta dahilde işleme rejimi konusunda ithalatçıların kullanabilecekleri destekler anlatıldı. Dahilde işleme izin belgesi alımı için İhracatçılar Birliği’ne başvuru sırasında istenen belgelerin listesi verildi.

2- Hariçte İşletme Rejimi; hangi durumlarda uygulanabiliyor ve başvuru için gereken belgeler anlatıldı. Hariçte işleme izin belgesi alımı için DTM İhracat Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldığı belirtildi.

3-Tarımsal Ürünlerde Mahsup Uygulaması; İhraççıların kamu kuruluşlarına yapmış oldukları vergi, SSK primi, haberleşme ve enerji giderlerinden mahsup edilmesi şeklinde uygulanan bu destekten söz konusu ürünleri ihraç eden tüm firmaların faydalanabileceği belirtildi.

4-Devlet Destekleri uygulama şekilleri;

i)         Çevre maliyetlerinin desteklenmesi

ii)      ARGE desteği

iii)    İstihdam desteği

iv)    Yurtdışı fuar

v)      Yurtdışı birim, marka tanıtımı

vi)    TURQUALITY

vii)  İhracat pazar araştırma desteği

viii)    İhracat pazar araştırma desteği

5-Eximbank Programları; İhracatçıları, girişimcileri kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayrinakdi kredi programları ile desteklediği ve bu programın uygulama aşamaları aktarıldı.

Eğitim sırasında, ihracatçıların karşılaşabilecekleri ticari ve politik riskler konusunda da bilgiler verildi.

Eğitim sonunda, katılımcılara “İhracatta Devlet Yardımları Eğitimi” katılım belgesi verildi.