``İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI`` SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

``İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI`` SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Haber Tarihi: 11.06.2012

“İHRACATTA GÜMRÜK MEVZUATI VE UYGULAMALARI” SEMİNERİ

9 Haziran 2012 tarihinde FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ankara Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda gümrük müşaviri olan Süleyman YOLCU’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere Meclis Başkanımız Mustafa Büyükteke, meclis üyeleri, ithalatçı ve gümrük müşavirlerinden olaşan 20 kişi katıldı.

Süleyman Yolcu tarafından verilen seminerde katılımcılara aşağıdaki konular hakkında bilgiler aktarıldı;

4478 Sayılı Gümrük Kanunu,

G.T.İ.P. belirlenmesi,

Gümrük işleminden önce işin ön muhasebesinin yapılmasının önemi,

Gümrük belgelerinin hazırlanmasında iş organizasyonu yapılmasının önemi,

Gümrük belgelerinin hazırlanması,

Gümrük nakliye işlemlerinde dikkat edilmesi gereken konular,

Nakliye organizasyonlarında dikkat edilmesi gereken konular.

Seminer sonunda katılımcılar dış ticarette karşılaştıkları sorunlar hakkında Süleyman Yolcu’ya sorular sordular, Süleyman Yolcu tarafından sorular cevaplandıktan sonra seminer sona erdi. Katılımcılar yapılan bilgilendirmelerin yararlı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Süleyman Yolcu’nun kitap önerileri;

·         Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğleri