İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 01.09.2016

FTSO tarafından yapılan toplantıda İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı sektör temsilcilerine anlatılarak, taslak hakkında görüşleri alındı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiler doğrultusunda kurum görüşleri oluşturulacak.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanuna dayandırılarak hazırlanan 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı' ikinci el taşıt ticareti ile uğraşan firma temsilcileri ile paylaşıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Av. Ezgi Kullukçu tarafından sektör temsilcilerine yönetmelik taslağı hakkında bilgi verildi. Toplantısına FTSO Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu da katıldı.

Yönetmelik taslağı: ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların ikinci el taşıt alım satım faaliyetlerini; yetki belgesi ve satış sertifikası verilmesi, yenilenmesi ve iptaline ilişkin usul ve esasları; noterlerin bu faaliyetlere ilişkin yükümlülüklerini; ikinci el taşıt ticareti yapılan işletme, toplu işyeri ve pazarlarda aranan şartları; Bakanlık ve yetkili idarelerin ikinci el taşıt ticaretine ilişkin görev, yetki ve sorumlulukları kapsıyor.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı ayrıca, taşıt teslim belgesi, ekspertiz raporu, ikinci el taşıtlarda garanti ve ruhsatlandırma konularını da içeriyor.

Firma temsilcilerinin değerlendirme, eleştiri ve katkılarının alındığı toplantıda Yönetmelik Taslağı ile ilgili görüşlerin 05 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar info@fto.org.tr adresine ulaştırılabileceği bilgisi de verildi.

'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na www.gtb.gov.tr web sitesinden de ulaşılabiliyor.