İLÇEMİZE İŞLETME FAKÜLTESİ AÇILIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İLÇEMİZE İŞLETME FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Haber Tarihi: 18.04.2011

Hızla gelişen ve büyüyen Muğla Üniversitesi’nin Fethiye’ye 4 yıllık bir fakültesinin açılması için 18 Ocak 2011 tarihinde başlanan,  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve önderliğinde gerçekleştirilen bir dizi toplantı ile Fethiye’de üniversite kampüsü olmaya müsait alanlar tartışılmış, gözden geçirilmiştir.

Yapılan çalışmaların neticesini açıklamak üzere 16 Nisan 2011 Cumartesi günü Odamız Meğri Salonunda Muğla Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İlçemizdeki sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla belde belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, Prof. Dr. Mansur Harmandar, Değirmenbaşı Mevkiinde bulunan Fethiye Orman işletme Müdürlüğü’ne ait alana Muğla Üniversitesi’nin Fethiye Kampüsü’nün açılacağını tüm kamuoyuna ve basına duyurmuştur.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Mimarlar Odası Fethiye Şubesi, hazırlanan taslak proje hakkında katılımcılara bilgi vermiştir.

Fethiye Kampüsü olacak alanın bürokratik prosedürlerinin yerine getirildiğini bildiren Prof. Dr. Mansur Harmandar, binaların yerleşim planının yapıldığını bu konuda da Fethiye Mimarlar Odasının  bina proje ve tasarımlarını hazırladığını, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ise üniversite yapılacak alanın kirasını ödeyeceğini ifade etmiştir. Fakülte binalarının yapımı konusunda tüm kurumların ve özel sektörün üzerine düşeni yapacağına inandığını söyleyen Rektör Harmandar, elbirliği ile inşaatların kısa sürede tamamlanabileceğini vurgulamıştır.