İLETİŞİMİ YÖNETEMEYEN ÇATIŞMAYI YÖNETİR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İLETİŞİMİ YÖNETEMEYEN ÇATIŞMAYI YÖNETİR

Haber Tarihi: 03.12.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kalite-Eğitim Birimi tarafından organize edilen "Profesyonel Yönetim Becerileri" eğitimi hafta sonunda gerçekleştirildi. Yacht Boutique Hotel'de gerçekleştirilen ve 30 katılımcı ile sınırlı olan eğitimi eğitimini İzgören Akademi eğitmenlerinden Umut Sav sundu.

Fethiye'de işletme sahipleri ve işletme çalışanları "Profesyonel Yönetim Becerileri" eğitimine katıldılar. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kalite-Eğitim Birimi tarafından organize edilen " Profesyonel Yönetim Becerileri" eğitimi hafta sonunda 2 gün süreli  gerçekleştirildi.  Yacht Boutique Hotel'de düzenlenen eğitimi İzgören Akademi eğitmenlerinden Umut Sav sundu. 30 katılımcı sayısı ile sınırlanan eğitimde slaytlar  ve sık yapılan uygulamalar ile anlatılan konular görselleştirilip, daha anlaşılır hale getirilmeye çalışıldı.

Sonunda Eğitmen Umut Sav tarafından hediye edilen kitap ve verilen sertifikalar ile 2 günlük eğitimden memnun ayrıldıkları gözlenen katılımcılara işletmelerin yönetimi ile ilgili güncel ve pratik bilgiler aktarıldı. Yacht Boutique Hotel'de düzenlenen eğitimde İzgören Akademi eğitmenlerinden Umut Sav'ın profesyonel yönetim becerileri ile ilgili akılda kalan cümlelerinden bir bölümü şu şekilde:  "Unutmayalım. Çok kısa süreli stratejik plan yapılmaz. stratejik plan en az 5 yıl süreli olmalıdır. 2 yıl gibi yapılan plan taktik plandır...İnsanın içinde bir şey değişmeden, dışında bir şey değişmez. İçinizdeki arzuyu ve gücü çevrenizdekilere ne kadar yansıtabiliyorsanız, insanlar size o derece inanır. Karlılık, para kazanmak, neden değil, sonuçtur. Dünyaya ekstra bir değer katabilmelisiniz... Altın daire kuralının özünde 'neden' bu işi yaptığınız var. Sonra 'nasıl' sonunda da 'ne' gelir... İşletmenizde iletişimi yönetemiyorsanız, çatışmayı yönetmek zorunda kalırsınız. Çatışmadan önce iletişimi yönetmek lazımdır...Durumsal liderlik uygulamasında o duruma göre karar verilir. İş yaşamında insanın "cahil, çırak-kalfa-usta" aşamaları vardır. İnsanlar işten en çok çırakken vazgeçer. Çırağın azmi ve sabrı çok önemlidir...Birlikte olduğunuz insanlara eşit davranmayın. Ancak kesinlikle adil davranın."

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Kalite ve Eğitim Birimi tarafından bir  yıl süreli planlanan eğitimlerden 2012 yılının son eğitimi ise 22 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Düzenlenecek  "Diksiyon ve Etkili Konuşma Teknikleri" eğitimini TRT Haber spikerlerinden İsmet Topaloğlu gerçekleştirecek.