İLK KEZ DÜZENLENEN FETHİYE SPORFEST’E FTSO’DAN DESTEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İLK KEZ DÜZENLENEN FETHİYE SPORFEST’E FTSO’DAN DESTEK

Haber Tarihi: 07.10.2019

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Fethiye Spor Festivali" kapsamında 5 Ekim 2019 Cumartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda yapılan FTSO Ölüdeniz Açık Su Turnuvası yarışlarına, farklı yaş kategorilerinde 4 ülkeden 7’si engelli 200 sporcu katıldı. Yarışlar sonunda birinci olanlara madalyaları törenle verildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) da sponsor olduğu, Fethiye’nin tanıtımına ve turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlaması hedeflenen "Uluslararası Fethiye Spor Festivali"(Fethiye Sporfest) hafta sonu gerçekleştirildi. Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen festival 5 Ekim Cumartesi günü Uluslararası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Ölüdeniz Açık Su Yüzme yarışları ile başladı. Sporfest’in açılışına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, FTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tufan ve Emre Başaran, FTSO Meclis Üyesi Selamattin Yılmaz ile TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkan Yardımcısı Salih Aykırı katıldı.

Festivale 6 branşta 1500 sporcu katıldı

İlk kez gerçekleştirilen Fethiye Sporfest 6 branşta yaklaşık 1500 sporcuyu Fethiye’de buluşturdu.

Ölüdeniz Kumburnu plajında 2 bin 500 ile 5 bin metrelik iki parkurda gerçekleştirilen FTSO Ölüdeniz açık su yüzme yarışlarına, farklı yaş kategorilerinde 4 ülkeden 200 sporcu katıldı. Yarışlarda genel klasman erkeklerde Erkan Tokyürekli birinci olurken, Osman Zengin ikinci, Aykut Yurdakul üçüncü oldu. Ayşin Oya Bekbay birinci olduğu genel klasman kadınlarda ise Aslı Keçelioğlu ikinci, Jana Gürbüz üçüncülüğü elde etti.

Master erkeklerde Carlo Pallagrosi birinci, Tunç Gür ikinci, Ahmet Sarıkaya üçüncü, master kadınlarda ise Keriman Alkan birinci, Ayşe Deniz Gemalmaz ikinci, Güldenay Uruk üçüncü oldu.

Yarışlar sonunda dereceye girenlere madalyalarını FTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tufan ve Emre Başaran verdi.

Festival daha sonra Kumburnu Plajı'nda Türkiye'de ilk kez düzenlenen bedensel engelliler plaj voleybolu müsabakaları ile devam etti. İran'dan bir Türkiye'den 10 takımın katıldığı müsabaka kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Karaman İl Özel İdare Spor Kulübü'nü yenen Alaplı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) ilk sırada yer aldı.

Festivalin ikinci gününde uzun ve kısa parkurda bisiklet yarışı yapıldı. 6 Ekim 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Likya Granfondo Bisiklet Yarışı'na farklı yaş kategorilerinde 3 ülkeden 163 sporcu katıldı. Yarış, Fethiye ile Seydikemer’deki Saklıkent Kanyonu güzergahında yapıldı. Uzun parkur kategorisi genel klasman erkeklerde Muhammed Tayyip Yıldırım, kadınlarda ise Arzu Sağnak birinciliği elde etti. Kısa parkur kategorisi genel klasman erkeklerde Süleyman Çelikkaya, kadınlarda ise Semra Yetiş birinci oldu.

Festivalin Beşkaza Meydanında düzenlenen ödül töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner Sporfest’in uluslararası düzeyde Fethiye'nin tanıtımında büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Festivalin ilk kez düzenlenmesi dolayısıyla mutluluk ve heyecan durduklarını dile getiren Kaymakam Şahiner, "Yarışların en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbirleri aldık. Önümüzdeki yıllarda Fethiye Sporfest’e katılan sporcu sayısı ve kategorileri artırarak ilçemizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlanacağına inanıyorum." diye konuştu.

Fethiye Sporfest hakkında bilgi veren Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit festivalin birden fazla branşın bir araya gelmesiyle oluşmuş, ilerleyen yıllarda farklı spor branşlarının da eklenmesiyle daha da zenginleşecek bir spor organizasyonu olduğunu söyledi. Festivalin ilk gününde yüzme yarışının yapıldığını ve ardından Türkiye'de ilk kez düzenlenen bedensel engelliler plaj voleybolu müsabakasının yapıldığını vurgulayan Yiğit, "Yüzme yarışına katılan sporcular aileleriyle geldi. Sporfest kapsamında bölgemizdeki otellerde 700 civarı konaklama var. Bu organizasyonla sezonun son günlerinde alternatif turizme de katkı sağlamış oluyoruz. Sonraki yılarda kategori ve sporcu sayısını artırarak devam etmek istiyoruz.” dedi.

Yoğun ilginin olduğu Fethiye Spor Festivali, 13 Ekim'de sona erecek.