İLK YARDIM EĞİTİM KAYITLARI BAŞLADI !!! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İLK YARDIM EĞİTİM KAYITLARI BAŞLADI !!!

Haber Tarihi: 19.03.2014

Tüm iş yerlerinde iş yerinin özellik durumuna göre ve iş güvenliği kapsamında çalışanların İlk yardım eğitimi almaları gerekmektedir. İlçemizde bulunan tüm işyerleri sahipleri, yöneticileri bu konuda hassasiyet göstermeleri, olası bir acil durumda kendi hayatlarının da kurtarılması anlamında önem arz etmektedir.

Çalışma Bakanlığının İl Müdürlükleri tarafından yapılacak olan teftiş ve denetimlerinde “İlk Yardımcı Sertifikalarının” sorgulanması yapılmaktadır. Olmaması durumunda gerek işverene gerekse yöneticilere ağır cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda tüm işyerlerinin aşağıda yer alan mevzuatlar kapsamında ilk yardımcı yetiştirilmesi için çalışanlarına ilk yardım eğitimi aldırmaları gerekmektedir.

MEVZUAT

Sağlık Bakanlığı tarafından ise İlk Yardım Yönetmeliği 18.03.2004 tarihli ve 25406 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Bahse konu Yönetmelik kapsamında aşağıdaki madde yer almaktadır.

İlkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı

Madde 16 — (Değ: 18.03.2004 -25406 R G ) Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az ‘’ Temel İlkyardım Eğitimi ‘’ sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.

EĞİTİM DETAYLARI

EĞİTİM TARİHİ                      :            05 - 06 NİSAN 2014

EĞİTİM ADI                            :           İLKYARDIM EĞİTİMİ

EĞİTMEN                                :          MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

YER                                          :          YAT BOUTIQUE HOTEL

SAAT:                                      : 09:00 – 17:00 ARASI (          CUMARTESİ - PAZAR )

İlk Defa Eğitim Alanlar İçin :  1 Kişi- 266.00 TL

Eğitim süresi                          :          2 gün 8x2=16 saat

Sertifika Güncelleme Eğitimi Alanlar İçin :1 Kişi  - 128.00 TL

Eğitim süresi  :                                    1 gün (8 saat )

NOT 1: Eğitim sırasında 1 adet fotoğraf ve 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi getirilmesi gerekmektedir.

NOT 2: Ücretlerin eğitimden 1 hafta önce aşağıda belirtilen hesap numaralarına yatırılarak dekontun 214 36 85 'e fax çekilmesi veya eğitim birimine Ela IŞIK SİNAN’a verilmesi gerekmektedir.

Muğla Sağlık Kurumları 1 Nolu Dönersermaye Saymanlığı

Vergi No         :           6230209550