03.07.2012 tarihinde Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası`nda Fethiye`de Tarım ve Turizm İşbirliği Projesi Turizm Koordinatörü Vicky Erdoğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve diğer katılımcılarla Sürdürülebilir Turizm ve Sürdürülebilir Tarım kapsamında ``Fethiye Lezzeti`` (Taste of Fethiye) Projesi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Projenin Fethiye Koordinatörü Vicky Erdoğan Fethiye Lezzeti hakkında açıkladığı proje detayların da, ``Fethiye Lezzeti`` `nin Fethiye`deki unutulmaya çalışılan Fethiyelilik ruhunu tekrar geri getiren bir proje olduğunu vurguladı.
Merkezi İngiltere`de bulunan vakıf, sürdürülebilir turizm yaklaşımını yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu. Fethiye`de Tarım ve Turizm İşbirliği Projesi çerçevesinde, İngiliz Seyahat Vakfı ( the Travel Foundation ) ve tur operatörlerinin ( Co-operative Travel, Thomas Cook ve TUI ) işbirliği ile verimli tarımı destekleyerek Fethiye`de üretilen ürünlerin turizm sektöründe Fethiye markası adı altında tüketicilerle buluşmasını sağlaması hedefleniyor. Fethiye`nin köyleriyle, otellerinin Fethiye markası adı altında birleştirilmesi hedefleniyor. Şu ana kadar 20 köyden, 7 otele Fethiye lezzeti, Fethiye markası adı altında sunuldu. Bu kapsamda, daha fazla sayıda otele Fethiye lezzeti sunulması amaçlanıyor.
Vicky Erdoğan, ``Fethiye`de birçok Çin, Hindistan, İngiliz yemekleri varken, Fethiye`nin lezzetini anlatan bir markaya ihtiyaç var, Fethiye insanının bu projeye sahip çıkması gerekiyor. 2010 yılında bu proje başladı, ama fazla ilerleme kaydedilemedi.`` şeklinde konuştu. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ise ``Sürdürülebilir Turizm ve Sürdürülebilir Tarım kapsamında Fethiye`ye katkı sağlayacak bu projeye oda olarak gereken her türlü desteği vereceğiz.``
Toplantıda Fethiye Lezzeti için bir pilot bölge belirlenmesi, logolarının FTSO resmi internet sitesinde ve Fethiye Haberler Dergisinde yayımlanması, ayrıca haftalık e-Bülten`de konunun işlenerek daha kapsamlı bir şekilde insanlarla buluşmasını sağlamak karara bağlandı.