İNGİLİZLER FETHİYE LEZZETİNİ ARIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İNGİLİZLER FETHİYE LEZZETİNİ ARIYOR

Haber Tarihi: 16.10.2012

Domates ve Narenciye başta olmak üzere yaş meyve ve sebze deposu olarak bilinen Fethiye`de İngilizler lezzet avına çıktı. İngiliz Seyahat Vakfı (the TravelFpoundation) ve tur operatörlerinin (Co-operative Travel, Thomas Cook ve TUI) işbirliğinde yürütülen Taste Of Fethiye everytime (Fethiye Lezzeti herzaman) projesine  start verildi. Proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen Fethiye`de iki yıl boyunca sürdürülecek proje ile yetiştirilen tarım ürünlerinin turizm sektöründe daha iyi değerlendirilmesi, otellerin yetiştirilen tarım ürünlerinden daha çok satın almaya teşvik edilmeleri, üreticilerin sürdürülebilir tarım ilkeleri uygulamaları ve turizmden daha fazla yararlanmaları konusunda desteklenmeleri  hedefleniyor. 2 yıl sürdürülecek projeye ilişkin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan`dan tam destek geldi. FTSO Başkanı Akif Arıcan, "Bize düşen ne ise sivil toplum örgütleri ve birliklerle onu yapacağız. Projeye tam destek vereceğiz" dedi.

"Fethiye Odaklı İş Yapacağız"

İngiliz Seyahat Vakfı (the TravelFpoundation) Taste Of Fethiye everytime (Fethiye Lezzeti herzaman) projesi İngiltere Müdürü Mıke Read ve tur operatörlerinin (Co-operative Travel, Thomas Cook ve TUI) yetkilileri Joanne Baddeley, ile Hayley McDowall Projenin Türkiye Ekibi olan Sema Atay ve Şemsi Toprak rehberliğinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan`ı ziyaret ederek projeye katkı talep ettiler. Yürütülen Taste Of Fethiye everytime (Fethiye Lezzeti herzaman) projesi ile ilgili olarak İngiliz Seyahat Vakfı (the TravelFpoundation) Taste Of Fethiye everytime (Fethiye Lezzeti herzaman) projesi İngiltere Müdürü Mıke Read şu bilgileri verdi: "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bu yürütülen projenin en önemli ilgi grubudur... Bütün her şeye tad olarak bakabiliriz. Yiyecek bir anlamda her şeydir. Bir şeyleri yoluna koyabileceği gibi, bir şeyleri de bozabilir. Yemek kalitesi kötü olursa uzun süreli turizm istendiği şekilde yürütülemez. Fethiye odaklı iş yapacağız. Fethiye`de bu model başarılı olursa Türkiye`ye hatta Dünyaya örnek olacağız" dedi.

Thomas Cook`tan Joanne Baddeley ise, "Fethiye sadece deniz, kum, güneş turizmi ile anılır olmamalıdır. Bunun yanına başka turizm modelleri de eklenmelidir. İşte bu proje bunu bir oranda sağlamayı hedefliyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`nın işbirliğini de çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Arıcan: Projeye Destek Vereceğiz

Konuklarına gerçekleştirdikleri ziyaret ve yürütmekte oldukları proje dolayısıyla teşekkür eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ise şunları söyledi:  "Fethiye domates, narenciye başta olmak üzere Türkiye`nin yaş sebze meyve deposudur. Yaş meyve sebze ihracatında Antalya`nn ardından geliyoruz. Çok kaliteli, dünyaca aranan ürünlerimiz var. Sivil toplum örgütleri ile birlikte bize düşen ne ise onu yapacağız. Üretici kimliğini temsil edenlerle, tüccar kimliğini temsil eden bizler biraraya gelmeli ve karar vermeliyiz. Biz bu projeye gerektiği desteği vermezsek bu proje yürümez, Fethiye zarar görür. Aslında bu projeyi biz düşünmeli ve gerçekleştirmeliydik.   FTSO olarak hedefimiz  çok çeşitli ürün grupları arasından markalar yaratmaktır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İşbirliği taleplerini yetkili organlarımıza götürecek ve değerlendireceğiz."