İngitere’de Fethiye’nin sağlık turizmi potansiyeli tanıtıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İngitere’de Fethiye’nin sağlık turizmi potansiyeli tanıtıldı

Haber Tarihi: 01.07.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çatısı altında bir araya gelen FTSO üyesi sağlık turizmi firmaları, London Health Tourism Expo 2024 (Londra Uluslararası Sağlık Turizmi) fuarında, hem Fethiye'yi hem de Fethiye’nin sağlık turizmi potansiyelini dünyaya tanıttı.

28-29 Haziran 2024 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen fuara, FTSO çatısı altında bir araya gelen 5 sağlık turizmi firması katıldı. Fethiye firmaları FTSO tarafından alınan stantta, sağlık turizmi potansiyelinin yanı sıra Fethiye’yi tanıttı. Katılımcıların yanı sıra sağlık kuruluşları ve acentelerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Fethiye firmaları, işbirlikleri kurulmasına yönelik görüş ve öneriler paylaşarak yeni iletişim kanalları açtı.

Fuara katılım sağlayarak Fethiye’nin sağlık turizmi potansiyelinin tanıtımına önemli katkılar veren firmalara teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, alternatif turizm potansiyelinin öne çıkarılması noktasında sağlık turizmine büyük önem verdiklerini söyledi. Bölge turizminin 12 aya yayılması noktasında atılabilecek gerçekçi adımlardan birinin sağlık turizminin geliştirilmesi olduğuna vurgu yapan Başkan Çıralı, “Son yıllarda ilçemizde modern ve büyük sağlık kuruluşlarının sayısı hızla arttı. Bu firmaları tedavi ve sağlık hizmeti almak amaçlı ziyaret eden yabancı misafirlerimiz, özellikle kış döneminde ilçemizin turistik faaliyetlere devam edebilmesi için önemli bir potansiyel yarattı. Firmalarımızın yarattığı bu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak, bölgemizin sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesini sağlamak amacıyla öncelikle firmalarımızı Odamız çatısı altında toplayarak güç birliği yapmak ve birlikte hareket edebilmek istedik. Düzenli toplantılar yaparak tüm alt yapıları oluşturduk.” dedi.

Bu birlikteliğin sonucu olarak Londra’daki fuara güçlü bir katılım yapmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Çıralı, “Odamız tarafından alınan stantta 5 firmamız, ilçemizi temsil ederek oldukça başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi. İlçemizde gerçekleştirilen sağlık hizmetleri ve tedavilerin yanı sıra, turistik bölgelerimiz de kapsamlı şekilde tanıtıldı. Yüz yüze görüşmelerle ilçemiz turizmine önemli katkılar verecek yeni iş bağlantıları kuruldu. Bundan sonraki süreçte de özellikle bölgemizin kış turizmine vereceği katkılardan ötürü sağlık turizminin tanıtılması ve gelişmesine yönelik çabalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” diye konuştu.