İNOTurizm Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı(25.02.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İNOTurizm Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı(25.02.2011)

Haber Tarihi: 28.02.2011

“İNOTurizm Projesi” Yönlendirme Komite Toplantısı Yapıldı

Odamız tarafından hazırlanan, ilçemizde  turizmle ilgili  kurum ve kuruluşun paydaş olarak yer aldığı “İNOTurizm Projesi” kapsamında, 25.02.2011 Cuma günü 09.30-12.30 saatleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Projenin Yönlendirme Komitesinin misyonunu (varlık gerekçesi), vizyonunu (ufuk hedefi), çalışma esaslarını ve rol dağılımını belirlemek amacıyla FTSO’nun ilgili komite üyeleri ve diğer kurum ve kuruluşlardan oluşan 16 kişinin katılımı ile İNOTurizm Projesi Yönlendirme Komite Toplantısının birincisi yapıldı.

Muğla Üniversitesi, Fethiye Belediyesi, FETAV, FETOB, TÜRSAB, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, ve FTSO’nun ilgili meslek komite üyelerinin de katıldığı söz konusu toplantıda “Turizmde İnovasyon Esaslı İş Geliştirme İNOTurizm Projesi”nin amaçları ve hedefleri doğrultusunda yapılacak faaliyetlere ilişkin çalışma esasları belirlendi ve projenin yürütülmesinde aktif rol alacak yürütme komitesi belirlendi.

Fethiye’de sıradanlaşan hizmet sunumu, rekabet gücünün fiyatlarla ve maliyetlerle yapılıyor olması, Fethiye’yi ucuz tatil cenneti haline getirmektedir. Bu kapsamda İNOTurizm projesi ile paket tur turizm anlayışının dışında hobiye, tüketicilerin beklentisine ve farklılaşmaya yönelik bir turizm anlayışının doğması hedeflenmektedir.

Katılımcıların farklı görüş ve önerilerinin yer aldığı söz konusu toplantıda, tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek yeni projeler üretilmesi  ve  projeler arası koordinasyon olması gerektiği dile getirildi. Bunun yanı sıra  girişimci yenilikçi çalışmalara destek verilmesi için Yönlendirme Komitesinin önemli bir rol üstlenmesi gerektiği ve bu proje ile şehrin kimliğinin ve kişiliğinin oluşturularak Fethiye’yi ziyarete gelenlere farklı bir iklime geldikleri duygusunun yaratılması, Fethiye’de fırsat turizmden ziyade sürdürülebilir turizm anlayışının doğması ve sektöre yönelik mesleki eğitimlerin verilmesi gerektiği vurgulandı.

Söz konusu proje kapsamında hazırlanacak olan Fethiye’nin etkin tanıtımın yapılacağı web sayfasında ve sosyal paylaşım sitelerinde İNOTurizm projesinin etkinliklerin ve çalışmalarının turizm ile ilgili taraflara duyurulacağı ve sonuçlarının paylaşılacağı toplantıda ifade edilen hususlardandı.