İNOTurizm Projesi Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı(04.03.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İNOTurizm Projesi Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı(04.03.2011)

Haber Tarihi: 08.03.2011

“İNOTurizm Projesi” Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı (04.03.2011)

KOSGEB’in Meslek Kuruluşlarına yönelik Tematik Destek Programı kapsamında Odamızca hazırlanan İNOTurizm Projesi’nin 25.02.2011 tarihinde yapılan Yönlendirme Komite toplantısında Yürütme Komitesi belirlendi. 4 Mart Cuma günü 13.30 – 14.30 saatleri arasında Odamızda toplanan Yürütme Komitesi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

·         Proje faaliyet planının  ve etkinlik takviminin  gözden geçirilmesi ve önerilerin alınması

·         Turizm işletmelerinin eğitim ve atölye çalışmalarına katılımının arttırılması konusunda görüş ve önerilerin alınması

·         "Proje Maskotu" tasarım çalışması / yarışması etkinliği akış planlaması

·         Projenin "Pazarlama Araştırması" aşamasında hizmet alınacak dış adres seçenekleri  (özel sektör, Üniversite, STK)

·         "İnovasyon Dostu Kurum" sistemi esasları ve değerlendirme kriterleri

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, FTSO 1 Nolu Madencilik ve İmalat Meslek Komitesi, FETOB, Fethiye Belediyesi, FETAV ve Fethiye Kaymakamlığından birer temsilcilerden oluşan Yürütme Komitesi Projenin amaçları ve hedefleri doğrultusunda yapılan etkinliklere katılımın artırılması konusunda önerilerini ve görüşlerini dile getirdi.

Bu öneriler ve görüşler ise aşağıdaki şekilde dile getirilmiştir;

·         Çalış’ta otel, restaurant işletmecilerinin katılımı ile İNOTurizm Porjesi’nin amaçları, hedefleri ve etkinliklerini içeren kapsamlı bir tanıtım toplantısı yapılması

·         Eğitim, seminer vb. etkinliklere etkin katılımın sağlanması amacıyla, duyuru çalışmalarının  sivil toplum kuruluşları, dernekler ve yerel basın ile işbirliği halinde çok kanallı olarak yapılması

·         Özellikle Ölüdeniz, Ovacık ve Hisarönü’ndeki işletmelerin ve turizmcilerin hizmet sunumlarında iyileştirme ve yenilikçi bir anlayışla geliştirilmesi

·         Eğitim faaliyetlerinden birinin Ölüdeniz beldesinde yapılması