İNOTurizm Projesi Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı(08.04.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İNOTurizm Projesi Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı(08.04.2011)

Haber Tarihi: 11.04.2011

İNOTURİZM PROJESİ YÜRÜTME KOMİTE TOPLANTISI

08.04.2011

8 Nisan Cuma günü, Proje Danışmanı Prof. Dr. İsmail ÜSTEL, Proje Koordinatörü ve FTSO Genel Sekreteri Füsun ŞAHİN, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN ile Yürütme Komitesi üyelerinden İsmail ÇİLOĞLU ile birlikte İnoTurizm Projesi kapsamında yapılacak “logo,maskot ve slogan” yarışmalarına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Fethiye’deki  yenilikçi, sıra dışı, farklı turizm anlayışını güçlendirmek amacı ile yapılacak yarışmaların takvimi, ödülleri ve şartnameleri hakkında bilgiler verildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından İNOTurizm Projesi kapsamında yapılacak Pazar araştırması ile ilgili Muğla Üniversitesi ile yapılacak işbirliği çerçevesini görüşmek üzere Yürütme Komite toplantısı yapıldı.

Muğla Üniversitesi akademisyenlerinden, Yrd. Doç. Dr. Zafer Öter, Burhan Kılıç, Cafer Topaloğlu, Doç. Dr. Umut Avcı ve Ercan Baldemir tarafından yapılacak Pazar araştırmasının amacı, kapsamı ve yöntemi konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Proje kapsamında yapılacak Pazar araştırması ile ürün çeşitliğini oluşturma, hedef pazardaki tüketici eğilimlerini ve beklentilerini belirlemek, hedef pazarlara yönelik yeni pazarlama karmaları önermek amaçlanmaktadır. Bu amaçla, araştırma mevcut (Fethiye’deki) misafirleri, potansiyel müşteriler olarak turizmin 12 aya yayılması konusunda kış turizmini tercih eden ABD, Kanada, Japonya ve İskandinav ülkelerinden ülkemize gelen misafirler ile tur operatörleri ve acente temsilcilerini kapsamaktadır. Nicel yöntemden daha çok nitel veri toplama yöntemi ile yapılacak pazar araştırmasının proje etkinlik takvimi ve akademisyenlerin çalışma programları doğrultusunda planlamasının yapılması amacıyla akademisyenler ile Yürütme Kurulunun tekrar toplanmasına karar verildi.