“İNOTurizm Projesi” Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı (11.03.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

“İNOTurizm Projesi” Yürütme Komite Toplantısı Yapıldı (11.03.2011)

Haber Tarihi: 14.03.2011

KOSGEB’in Meslek Kuruluşlarına yönelik Tematik Destek Programı kapsamında Odamızca hazırlanan İNOTurizm Projesi’nin Yürütme Komitesi 11 Mart Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arasında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

1.   04.03.2011 Yürütme Kurulu Toplantı kararlarının gözden geçirilmesi

2.   İNOTurizm Projesi’nin Fethiye genelinde uygulanmasına yönelik "Görüş Oluşturma Paydaşları"nın belirlenmesi (örneğin, Mimarlar Odası - Fethiye Temsilciliği).

3.   "Açık İnovasyon" kanallarının görüşülmesi: Tematik (örneğin, "Otel Odası") yaratıcı önerilerin, ilgili turizm alt sektörleri oyuncularının tamamının katılımına açık biçimde sürdürülmesi seçeneklerinin değerlendirilmesi.

4.   "İNOTurizm Projesi" odaklı WEB tasarımı esaslarının ortaya konulması:

a)   İçerik kapsamı (web sayfası - yazılı ve görsel malzeme yelpazesi)

b)   Biçimsel çerçeve (estetik ve işlevsellik bakımından çekicilik, kolay erişilebilirlik ve okunabilirlik)

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, FTSO 1 Nolu Madencilik ve İmalat Meslek Komitesi, FETOB, Fethiye Belediyesi, FETAV ve Fethiye Kaymakamlığından birer temsilcilerden oluşan Yürütme Komitesi 04.03.2011 tarihinde yapılan toplantı kararlarının gözden geçirilmesinde aşağıdaki görüş ve önerileri dile getirmiştir;

·         Basın açıklamalarının daha anlaşılır, basit kelimelerle halkın anlayacağı dilde hazırlanması

·         Proje kapsamında yapılacak maskot, slogan, logo yarışmasının genel katılıma açık olarak yapılması,

·         Yarışmada toplanan önerilerin uzmanlarla ve aynı zamanda halkla birlikte billboard panosunda ve web ortamında oylamaya sunulması

·         Yarışmanın kazananlarına verilecek hediyelerin kategorilendirilmesi

·         Yarışma için önerilerin toplanması amacıyla Fethiye Belediyesinden bir park alanın kullanımı için görüşülmesi ve bu park alanında önerilerin toplanması (örneğin: “Yenilikçi Fethiye’ye çivi çakanlar köşesi”)

Toplantının diğer gündem maddelerine ilişkin olarak “İNOTurizm Projesi’nin Fethiye genelinde uygulanmasına yönelik "Görüş Oluşturma Paydaşları" konusunda Mimarlar Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Fethiye Belediyesi gibi kurum ve kuruluşlardan öneriler alınmasına karar verilmiştir.

"Açık İnovasyon" kanallarının görüşülmesi hususunda ise öneri temalarının ve kategorilerinin  belirlenerek ilgili web sayfalarında link verilerek öneri havuzu oluşturulması ve önerilerin bu havuzda toplanması görüşü getirilmiştir.

"İNOTurizm Projesi" odaklı WEB tasarımı esaslarının ve içerik kapsamının belirlenmesine ilişkin olarak ise web tasarımcısı ile taslak bir çalışma hazırlanması ve önerilerin alınmasına karar verilmiştir.