“INTERFRESH EURASIA YAŞ SEBZE-MEYVE DEPOLAMA, AMBALAJ VE LOJİSTİK FUARI” 16-19 EKİM`DE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 12.09.2019

“InterFresh 2019 – Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı” , 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da ikinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yurt içindeki kamu yetkilileri, özeI sektör temsilcileri, meslek kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları ile gerçekleştirilen iş birliği aracılığıyla 81 ilden sektör profesyoneli, katılımcılarla buluşuyor. Interfresh fuarının ana amacı; yaş sebze, meyve, lojistik, ambalaj ve paketleme firmalarını birlik, dernek ve bakanlıkları yurtdışı alıcılarla bir araya getirip hem bir sektör buluşması olması hem de bir iş trafiği yaratmasıdır. Sektörün paydaşlarının bir araya geleceği fuarla birlikte yeni pazarlara erişilmesi ve ihracat miktarlarının artırılması hedeflenmektedir.

Türkiye’nin ihracat projesi olan Interfresh fuarı ilk yılında daha sektörde büyük yankı uyandırmış ve her yıl büyüyerek sektöre katkıda bulunmuştu. Fuar sektöründe yıllarca deneyimi olan ekibi ile güçlü bir şekilde ilerleyen Interfresh fuarının ikincisinde çok daha büyük bir alan, katılımcı ve ziyaretçi profili ile sektörün lider organizasyonu olmaya devam edecektir.

InterFresh Eurasia Fuarı’nda 2003’ten bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası) ATSO-WEST işbirliği ile Avrupalı alıcıları Türk ihracatçı ve üreticileriyle birebir görüştürme olanağı yaratması hedeflenmiştir. Fuara katılan üretici ve ihracatçı firmaların tüm bilgilerinin internet ortamında AB İşletmeler Ağı’na iletiliyor ve binlerce Avrupalı alıcının, Türk ihracatçı ve üreticiyle görüşmesine olanak sağlanıyor. Türk ihracatçı ile görüşmek isteyen AB İşletmeler Ağı'ndaki Avrupalı bir firma temsilcisi ile Fuara katılan firmalarımızla ikili görüşmeler yaratılıyor.

Katılımcı Profili:

Yaş meyve üreticileri ve tedarikçileri

Sera sistemleri ve ekipmanları üretici ve tedarikçileri

Sulama sistemleri ve ekipmanları üretici ve tedarikçileri

Organik ürün üretici ve tedarikçileri

Depolama Firmaları

Zirai ilaç sektörü

Zirai Tohum üretici ve tedarikçileri

Tarımsal Yazılım ve Otomasyon Sistemleri

Tohumculuk Teknolojileri

Meyve - Sebze isleme teknolojileri

Meyve - Sebze saklama teknolojileri

Fuar hakkında detaylı bilgi ve kayıt koşullarına http://www.euroasiainterfresh.com/ adresinden ulaşılabilir.

Avrupa İşletmeler Ağı’nın Türkiye’de 11 konsorsiyumundan biri olan Batı Akdeniz Konsorsiyum ortakları, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya KOSGEB Müdürlüğü, Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş. ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Odamız, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olarak çalışan bölgedeki ilk adım ofisidir. Avrupa İşletmeler Ağı ve Batı Akdeniz Konsorsiyumu hakkında bilgiye http://www.westmednet.org/anasayfa adresi üzerinden ulaşılabilir.

Detaylı bilgi ve iletişim için,

İrem Karacan

Ar-Ge ve Uluslararası İlişkiler