IRAK`A AYAKKABI GİYDİREN FUAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

IRAK`A AYAKKABI GİYDİREN FUAR

Haber Tarihi: 07.02.2013

Ortadoğu'nun Dubai’si Erbil’de ARI Fuarcılık tarafından 200 firma ve markanın katılımıyla Erbil International Fairground’ta, 27-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon, Türk ayakkabı üreticilerini yeni yurtdışı pazarlarla buluştururken, bölgenin ilk büyük sektörel etkinliği olarak da dikkat çekecek.

Günlük 3 milyon varil petrol üretimine dayalı olarak güçlü bir ekonomiye sahip olan Erbil, 30 milyona yakın nüfusuyla Irak’ın en güvenli ve en çok yatırım yapılan şehri.

Erbil; Ortadoğu, Balkan ülkeleri ve Afrika’ya yakınlığı nedeniyle ayakkabı sektörünü de içine alan pek çok sektörde ticaret merkezi konumunda. İthal edilen ürünler, Erbil’de bulunan ayakkabı toptancı ve tüccarları üzerinde ülkeye dağıtılmakta. Ayrıca Erbil’de vize, ÖTV gibi prosedür ve ödenekler bulunmuyor.

İran ve Suriye bölgede Türkiye'nin potansiyel rakipleri olduğu halde, içlerinde bulundukları gerek ambargo ve iç savaş dolayısı, gerekse de kültürel ve etnik bağlarımızın avantajıyla, şu anda bölgenin tek ayakkabı tedarikçisi konumundayız. Ayrıca Türk ürünleri bölge için kalitede ölçü anlamına gelmekte.

Fuar tanıtımlarıyla ilgili detaylı bilgiye ARI Fuarcılık'tan ulaşabilirsiniz .

Yetkili        : Asli ALTINOK ERDAL
Telefon     : +90 212-266-00-56