İŞ DÜNYASI DİPLOMALI SATIŞ-PAZARLAMACILARI BEKLİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İŞ DÜNYASI DİPLOMALI SATIŞ-PAZARLAMACILARI BEKLİYOR

Haber Tarihi: 29.05.2015

Satış pazarlama alanında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla hareket eden FTSO Yöneticileri,  Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek meslek dalını seçmeye hazırlanan  gelen öğrencilere satış ve pazarlama mesleği, iş alanları ve İşletmelerin eleman ihtiyacı konusunda bilgiler verdiler.

İlçemizde satış pazarlama alanında nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün büyüyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 10 Nolu Toptan ve Perakende Gıda Ticareti Meslek Komitesi üyeleri FTSO Başkan yardımcısı Burhanettin Tuna, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Uğur Çaçaron ve Komite Başkanı Erhan Başar, 29 Mayıs Cuma Günü Saat 10.00'da her geçen gün büyüyen ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmak için Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek meslek dalını seçme konumuna gelen 9 sınıf öğrencilerine satış ve pazarlama mesleği, iş alanları ve eleman ihtiyacı konusunda bilgiler verirken öğrencilerin sorularını da cevapladılar.

Okul Müdürü Mehmet Kemaloğlu, Müdür Yardımcısı Tekin Diliyokoğlu ve öğretmenler tarafından oldukça sıcak karşılanan FTSO yöneticileri, bu tür çalışmaların genişletilerek devam etmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

“Saygınlığı olan bir meslek”

İlk olarak söz alan Mendoz Gıda'nın sahibi Burhanettin Tuna, iş hayatına ayakkabı satış pazarlamacısı olarak başladığını belirterek işletmesini kurup geliştirmesinde, satış ve pazarlama konusunda elde ettiği tecrübelerin büyük katkısının olduğunu söyledi. Konuşmasında ilçemizde satış ve pazarlama konusunda ciddi eleman ihtiyacı olduğuna değinen Burhanettin Tuna, "Sizin gibi satış ve pazarlama konusunda eğitim almış kişilerle çalışmak istiyoruz. Satış ve pazarlama konusunda eğitim almış kişiler boşta kalmaz. Çünkü ciddi ihtiyaç var ve maaşları da birçok mesleğe göre oldukça yüksek. Saygınlığı olan bir meslek. Satış pazarlama deyince kapı kapı dolaşıp mal satan kişiler akla gelmemeli" dedi.

“İşverenler olarak biz eğitim almış kişilerle çalışmak istiyoruz”

Çaçaron Ticaret'in sahiplerinden Uğur Çaçaron Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde satış ve pazarlama bölümünün olması nedeniyle ilçemizin şanslı olduğunu belirterek "Bir şeyler üretiliyorsa bunların satılması da gerekir.  İş başvuru yapan kişi önce kendini çok iyi anlatmalı, işinde başarılı olacağını çok iyi anlatmalı ki işe alınabilsin. Bu bir satış yöntemidir aslında. Siz işi öğrenerek buradan mezun olma şansına sahipsiniz. İşverenler olarak biz eğitim almış kişilerle çalışmak istiyoruz. Biz tecrübeden çok eğitimini almış ve kendine güvenen kişileri tercih ediyoruz. Satış pazarlama konusunda kendini geliştiren kişiler şirketlerin en üst seviyelerine çıkabilir" diye konuştu.

Başar Gıda'nın sahibi Erhan Başar, Fethiye'de meslek liselerine satış pazarlama bölümü açılması için müracaat edecekleri sırada Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bölümün olduğunu duyduklarında oldukça mutlu olduklarını belirterek okuldan mezun olan gençlerin hemen iş bulabileceklerini dile getirdi.

FTSO Yöneticileri, staj yeri bulamamaktan yakınan öğrencilere FTSO'na başvurmaları halinde staj yeri bulma konusunda yardımcı olabileceklerini dile getirdiler.