İŞ KAZALARI TERÖRDEN FAZLA CAN ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İŞ KAZALARI TERÖRDEN FAZLA CAN ALDI

Haber Tarihi: 26.06.2013

Prof.Dr. Serkan Odaman Fethiye Kültür Merkezinde verdiği seminerde iş kazalarının son 30 yılda terörden daha fazla can kaybına yol açtığını söyledi.

FTSO tarafından yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının tanıtımı kapsamında yapılan etkinlikler devam  ediyor.  Daha önce yasa kapsamında alınması zorunlu olan eğitimleri ücretsiz olarak  7 kez düzenleyerek toplamda 380 kişinin iş güvenliği sertifikası almasına aracılık eden FTSO son olarak yasanın tanıtımı amacı ile Fethiye Kültür Merkezinde  26 Haziran 2013 Çarşamba günü konunun uzmanlarından Prof.Dr. Serkan Odaman davet ederek Fethiye Halkını yasa kapsamında bilgilendirecek semineri düzenledi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren yasanın  öneminden ve işletmelere yüklediği sorumluluklardan bahsederek sözü Serkan Odaman’a devretti.

Serkan Odaman iki saat kadar süren konuşması sonrasında bir saat kadar katılımcıların sorularını yanıtladı. Yaklaşık 120 kadar katılımcının yasa hakkında merak ettiği soruları yanıtlayan Serkan Odaman  işletmelerin bir an önce risk analizlerini yaptırmaları gereğinden bahsetti.

Serkan Odaman konuşmasında ülkemizde yılda bin beş yüz kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini bu rakamın son 30 yılda  45 bin kişi ile terör’ün yol açtığı can kaybından daha fazla olduğunu söyleyerek işyerlerinde bir terör yatıyor dedi. Ülkemizdeki iş kazalarının %78’i 20’den az işçi çalıştıran işletmelerde meydana geliyor. SGK kayıtlarına göre günde 17 ila 25 arası iş kazası  oluyor.