İŞADAMLARI VE HAYIRSEVERLERİN KATKISI BEKLENİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İŞADAMLARI VE HAYIRSEVERLERİN KATKISI BEKLENİYOR

Haber Tarihi: 17.01.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülük ettiği ve kamuoyu oluşturulması için yoğun çaba harcadığı iki proje son günlerde öne çıktı. 2013 yılında somut adımların birbiri ardına atılması planlanan dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi  Babadağı'na 1200 metre ve 800 metrede uçuş pistleri açılmasının yeni turizm sezonuna yetiştirilmesi  hedefleniyor. Ayrıca Fethiye İşletme Fakültesi'nin binalarının bir bölümünün yıl içerisinde inşa edilmesi çalışmalarında da işadamları ve hayırseverlerin katkısı bekleniyor.

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi  Babadağı'nda yeni uçuş pistleri açılması  ve Fethiye İşletme Fakültesi binalarının yapılması konularında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan'dan önemli açıklamalar geldi. Başkan Arıcan Kanal F'de katıldığı canlı yayın programında Fethiye için çok önemli olan bu iki projeyle ilgili yıl içerisinde somut adımlar atılacağının müjdesini verdi. Yıl içerisinde Babadağı'nda yeni uçuş pistleri açılması için çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Başkan Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesi binalarının yapımı ile ilgili olarak da işadamlarını ve hayırseverleri göreve davet etti.

"12 Ay Uçuş Yapılabilir Hale Getireceğiz"

Kanal F'de sabah kuşağında yeralan Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın programı  "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı programa konuk olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ilk olarak Dilek Taş'ın Babadağı'nda yeni uçuş pistleri açılması ile ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Arıcan, "Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezimizde geçen sezon 62 Bin uçuş gerçekleştirildi. Çok şükür çok önemli bir kaza yaşanmadı. Bir pilotaj hatasından kaynaklı ölümlü kaza var. Bunun dışında 16 adet ufak tefek kazalar meydana geldi. Yeni sezonda hedefimiz 70 bin uçuşu geçmektir. Babadağı Güçbirliği olarak bu hedefe ulaşmak ve eksiklikleri gidermek sorumluluklarımızdandır. Bulutlu havalarda da uçuş yapılabilmesi amacıyla mevcut 3 piste ek olarak 1200 ve 800 metrelerde de yeni pistler açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü'nün onayından sonra 2 pisti hazırlayıp burayı  12 ay uçuş  yapılabilir bir yer haline getireceğiz" dedi.

"İşadamlarımızın ve Hayırseverlerimizin Katkısı Çok Önemli"

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan Kanal F'de katıldığı canlı yayın programında Fethiye İşletme Fakültesi'nin binalarının yapılması hususunda da işadamlarını ve hayırseverleri göreve davet etti. Başkan Arıcan, "Fethiye İşletme Fakültesi'nin binalarını elbirliği ile yapacağız. Karaçulha'da 490 dönüm arazinin tahsis çalışmalarının 1.5 aya kadar sonuçlanmasını bekliyoruz. Fakülte binalarının proje çizimleri tamamlandı. 4 bloktan bir tanesinin  Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılacağını memnuniyetle öğrendik. Sayın Belediye Başkanımız bir bloğun yaptırılmasını üstlendi.  Kendisine teşekkür ederek, alkışladık. Halkın ve hayırseverlerin desteği ile bir bloğu da biz yapabiliriz diye düşünüyorum. Fethiye Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı  Sayın Mehmet Soydemir ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın İsmail Başoğlu'na da Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar rica etti... Fakülte için ilk bağış Değerli Hayırseverimiz Ziya Kaşlı'dan geldi. 10 tane daha böyle bağış yapılsa bir blok yapılır diye düşünüyorum. Ayrıca Fethiye'de ben ve benim gibi 500 tane işadamımız var. İşadamlarımız, üyelerimiz ve halkımızın desteğini alabilmek hususunda toplantılar düzenleyeceğiz. Burada yeni eğitim öğretim yılında öğrenci alabilirsek 5 yılda hedefimiz 5 bin öğrencidir. Bu öğrencilerin Fethiye esnafı ve Fethiye'ye yaratacağı artı değeri düşünmeliyiz" diye konuştu.