6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uygulamalarının 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olması nedeniyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik ilgili kanun yükümlülükleri ve iş hayatına yansımalarının anlatıldığı seminer düzenlendi.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerini bilgilendirme amacıyla düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri yoğun ilgi gördü. Prof. Dr. Serkan Odaman tarafından verilen semineri dikkatle dinleyen FTSO üyeleri seminer boyunca notlar da aldılar.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 15 Nisan 2016 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri düzenlendi. FTSO Likya Salonunda düzenlenen seminer 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serkan Odaman tarafından verildi. Seminere FTSO üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Odaman’ı dikkatle dinleyen katılımcılar seminer koyunca anlatılanlardan notlar da aldı. 3 saatte yakın süren seminer boyunca Odaman tarafından 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak İş Sağlığı ve Güvenli Kanunu hakkında bilgiler verildi. Bunun yanı sıra Odaman katılımcıların sorularını da cevapladı.
Seminerin açılış konuşmasını FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptı. Konuşmasında Fethiye’de meydana gelen iş kazalarına dikkat çeken Arıcan, ortaya çıkan tablonun iyi olmadığını söyledi. Fethiye’de en çok iş kazası meydana gelen ilk dört sektörü açıklayan Arıcan, 2015 yılın konaklama sektöründe 129, madencilikte 25, Perakende sektöründe 24, bina inşaat sektöründe ise 22 iş kazasının meydana geldiğini açıkladı. Akif Arıcan, 2015 yılında Fethiye 325 iş kazası gerçekleştiği bilgisine de sözlerinde yer verdi.
İş kazalarının önlenmesinde işverenlere büyük görev düştüğünü ifade eden Akif Arıcan, hem iş kazalarının önlenmesi hem de ilgili mevzuat çerçevesinde işverenlere cezai işlem uygulanmaması için gerekli uygulamaların işverenler tarafından hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
6331 sayılı iş kanunu hakkında bilgi veren Prof.Dr. Serkan Odaman, işletme sahiplerinden öncelikle işletmelerinin faaliyet koduna göre hangi tehlike sınıfında yer aldıklarını öğrenmeleri, ardından da tehlike sınıfına göre kanun maddelerini yerine getirmeleri uyarısında bulundu. Odaman, OSGBlerden iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alınıyor olmasının iş verenin yükümlülüklerini kaldırmadığını kaydetti. Odaman, işverenleri OSGBlerden aldıkları hizmetleri takip etmeleri konusunda da uyardı.