Başarılı çalışmalarının sonucunda Muğla İşkur tarafından FTSO’na teşekkür belgesi verildi.
FTSO ile İşkur arasında 2010 yılında yapılan protokolün ardından başlayan çalışmalarda, 1500 kişinin işleminin yapılmasının yanında, UMEM Beceri 10 kapsamında 9 adet meslek edindirme kursu açılarak 164 işsizin meslek edindirilerek işe başlaması sağlandı.
14 Nisan Pazartesi Günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen törene AKP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, FTSO Başkan Yardımcısı Süleyman Kaya ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Kaya’ya, İŞKUR işlemleri ve UMEM Beceri’10 projesi konusunda yürütülen başarılı çalışmalarından dolayı “TEŞEKKÜR BELGESİ” verdi.
2010 yılında İŞKUR ile FTSO arasında protokol imzalanmış ve o günden bu yana İlçemizdeki İŞKUR işlemleri FTSO bünyesinde kurulan birim tarafından yürütülmüş, İŞKUR hizmetleri Fethiyelilerin ayağına getirilmişti. Yaklaşık olarak 1500’e yakın iş arayan kişinin işlemleri (Kayıt yaptırma, açık iş ilanı sorgulama, işsizlik maaşı başvurusu yapma vb.) FTSO tarafından yapıldı. Bunun yanında 2012 Aralık ayından beri İŞKUR ile FTSO ortaklaşa yürütmüş olduğu UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında 164 işsizin yararlandığı 9 adet Meslek Edindirme Kursu açıldı. Ön Muhasebe, Ön Büro Elemanı, Satış Görevlisi, Aşçı Çırağı, Klima Bakım Onarım Elemanı, Elektrik Tesisatçılığı, Reyon Görevlisi ve Bilgisayar Destekli Harita Çizimi kurslarına katılan işsizler, meslek sahibi olarak iş yerlerinde çalışmaya başladı.
Arıcan “Üyelerimiz istesin kurs açalım”
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tarafından yapılan açıklamada daha fazla kurs açılıp daha fazla gencin meslek ve iş sahibi yapılması amacıyla çalışmaların devam edeceği belirtilerek, eleman ihtiyacı olan işverenlerin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurarak taleplerini iletmeleri istendi.
Üyelerin ihtiyacı olan işkollarında nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi amacıyla yeterli kursiyer sayısına ulaşıldığında kurs açılabileceğini belirten Arıcan, “Mesleksiz ve işsiz gençlerimiz, kursların sonunda meslek edinmelerinden dolayı iş bulma konusunda daha avantajlı konuma geliyorlar. Ayrıca kurs süresince de teorik ve pratik eğitim dönemlerinde günlük 20- 25 Lira gibi bir ücret alıyorlar. Tüm bu süreçte kursiyerlerin genel sağlık sigortaları, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta prim giderleri İş-Kur tarafından karşılanıyor. Kurs bitiminde sertifikalarını alan kursiyerler iş bulma konusunda daha avantajlı konuma gelerek iş buluyorlar. Kursiyerlerin istihdam edilmesi halinde ise SGK priminin işveren payını da devlet ödüyor. Bu şekilde hem üyelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanıyor, hem de piyasadaki işsizlerin meslek edindirilerek iş bulmaları sağlanmış oluyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha fazla kurs açılıp daha fazla gencimizi meslek ve iş sahibi yapmak amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Eleman ihtiyacı olan işverenlerin FTSO’na başvurarak taleplerini iletmelerini bekliyoruz” dedi.