İŞLETME RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İŞLETME RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ YAPILDI

Haber Tarihi: 02.12.2013

FTSO tarafından işletmelerin geleceğe daha sağlıklı taşınması amacıyla organize edilen ve konuşmacı olarak TOBB Ekonomi Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Aktaş’ın katıldığı “İşletme Risk Yönetimi” konulu seminer, 29 Kasım Cuma Günü FTSO Meğri salonunda, yaklaşık 40 kişinin katılımı ile  yapıldı.

FTSO üyelerinden yoğun ilgi gören seminerin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, şirketlerin daha uzun ömürlü olması için Oda olarak çeşitli çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek “İşlerimizi daha iyi yönetmemiz için Prof. Dr. Ramazan Aktaş Hocamız bizi İşletme Risk Yönetimi konusunda bilgilendirecek. Bugün işletmeciliğin barındırdığı risklerin yönetimine ve risk yönetiminin getireceği değeri elde etmeye yardımcı olmak amacıyla, "Şirket Riskleri - Erken Uyarı Sinyalleri" seminerini gerçekleştiriyoruz. İşletmelerimizin daha iyi işletilmesi, yönetilmesi için hocamızın bilgilerinden en iyi şekilde faydalanmayı umuyoruz. Başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Aktaş soru cevap tarzında yürüttüğü eğitimde şirketlerin ortalama ömrünün 11 yıl olduğunu belirterek, işletmelerin oluşabilecek risklere hazır olması halinde şirketlerin ömrünün daha uzun olacağını söyledi.

Fiyatlardaki değişkenliğin, mali piyasalar ve pazardaki dalgalanmaların damgasını vurduğu bugünkü piyasa koşullarında, işletmelerin karşılaştığı risklerin her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Ramazan Aktaş, “Risk yönetimi için işletme sahiplerinin verdiği kararlar şirketin ekonomik performansında önemli etkiler yaratabilir. Riskin ya da gelecekteki ekonomik sonucun her zaman garanti olmaması bir işletmenin yaşamındaki şirket stratejisi ile ilgili seçimlerden yatırımlara; finansmanlardan tedarik sistemlerine kadar temel unsurları doğrudan etkiler” dedi.  Günümüzde risk yönetimine olan gereksinimin ciddi oranda hissedildiğini belirten Ramazan Aktaş, risk yönetimi konusunu örneklerle anlatarak işletmecilere yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aktaş konuşmasında “Risk yönetimi, işletmelerin kârlılık içerisinde faaliyetlerine devam etmesi için gerekli düzenlemeleri sağlamak, organizasyondaki mal ve kişilerin korunması ile işletmenin kazanma gücünü korumak; organizasyonda oluşabilecek beklenmeyen kayıpların en düşük maliyetle minimize edilmesi için gerekli olan kaynakların ve faaliyetlerin planlanması, organizasyonun yönetilmesi ve kontrol süreçlerini kapsamaktadır” dedi.

Saat 10.00’da başlayan ve akşam saatlerine kadar süren seminerin oldukça iyi geçtiğini belirten FTSO üyeleri eğitimin oldukça faydalı olduğunu dile getirdiler.