İŞSİZLERE MÜJDE! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İŞSİZLERE MÜJDE!

Haber Tarihi: 28.05.2015

UMEM Beceri’10 Projesi, kapsamında işletmelerin talep ettiği alanlarda meslek kursu açılması için talep toplanmaya başlandı. İşletmelerden gelen taleplerin 10 kişiye ulaşması durumunda kurs açılarak eğitime başlanacak.

UMEM Beceri’10 Projesi, işe giren için de işçi çalıştıran için de ciddi avantajlar sunuyor. Kursiyerlere günlük 25 lira ücret ödenip sigortası karşılanırken, işletmelere de çeşitli sigorta primi indirimleri uygulanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde 2011-2013 yılları arasında uygulanan projeden elde edilen başarılı sonuçların ardından, projenin devam etmesi kararı alındı.

Kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin en güzel örneğini oluşturan UMEM Beceri’10, işsizlik için de nitelikli elemanın adresi olarak yorumlanıyor.

UMEM Beceri’10 Projesi yeniden hayata geçti. 27 Mayıs Çarşamba Günü FTSO Likya salonunda yapılan toplantıda FTSO Oda Sicil Memuru İlkkan Büyüktahancı UMEM Beceri’10 Projesi hakkında bilgi verdi. Toplantıda işletmecilere UMEM Beceri’10 Projesi hakkında bilgi veren Büyüktahancı, proje kapsamında işverenlerin hem nitelikli elemana kavuşacaklarını, hem de proje kapsamında işçi çalıştırdıklarında elde edecekleri avantajları anlattı.

Taleplerin toplanmasının ardından kursun kısa bir süre içinde açıldığını belirten İlkkan Büyüktahancı, proje kapsamında meslek liselerinde açılan kurslarda verilen eğitimlerin kalitesinin artması, mezun olan kursiyerin piyasanın ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek liselerine ciddi kaynak aktarıldığını dile getirdi.

İşletmelerden gelen taleplerin 10 kişiye ulaşması durumunda kurs açılarak eğitime başlanacak. Projede teorik ve pratik olarak verilecek kurs süresi botunca kursiyerlere günlük 25 lira ücret ödeniyor, sigorta giderlerinin de İşkur tarafından karşılanıyor.

UMEM Beceri’10, işverenlerin hem nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayarak hem de eleman maliyetlerini düşürerek işveren fayda sağlıyor. UMEM Beceri’10 Projesi ile istediği nitelikli elemana kavuşan işverenin, devlet desteği sayesinde asgari ücretle çalışan bir işçi maliyeti 2,100 TL azalıyor.

UMEM Beceri’10 kursları süresince, kursiyerlere, günlük 25 TL ödeme, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası, program sonunda hem işe yerleştirme hem de firma tarafından nitelikli eleman olarak tercih edilme imkânı sağlanıyor.

Eğitim programını firmalar belirleyebiliyor. İşveren kursa katılacak kişileri belirleyebildiği gibi kursu kendi bünyesinde de verebiliyor.

FTSO olarak işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla çalıştıklarını belirten İlkkan Büyüktahancı, 2011-2013 yılları arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Muğla ilinde en fazla kurs açan kurum olduğunu, açılan kurslarda eğitim alan 112 kişinin hala başladıkları işletmelerde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

İşletmeler konuyla ilgili detaylı bilgi almak ya da ihtiyacı olan personel hakkında talepte bulunmak için 252 614 11 15 numaralı telefondan (120 dâhili) İlkkan Büyüktahancı ile görüşebilecekler.