Kadın Girişimcilerimize Odamızdan Teşekkür - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kadın Girişimcilerimize Odamızdan Teşekkür

Haber Tarihi: 09.11.2009

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu` na seçilerek ilçemizi en iyi şekilde temsil eden ve 29 Ekim tarihinde bayrağı yeni kadın girişimcilerimize teslim eden TOBB Kadın Girişimciler Üyesi Münüre Uysal, Aysel Göksu ve Kıymey Günay` a katkılarından dolayı Odamızda düzenlenen törenle plaket takdim edildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyeleri` nin katıldığı törende Münüre Uysal plaketini Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke` den, Aysel Göksu plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan` dan ve Kıymet Günay plaketini Genel sekreter Füsun Şahin` in elinden aldı.

Törende Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan` ın açılış konuşması:

Değerli Üyelerimiz,

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kadınlarımızın hem sosyal hayatta hem de iş hayatında daha fazla inisiyatif ve görev üstlenmesini istiyoruz ve bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Zira ülkemizde kadınların istihdam oranı yaklaşık yüzde 25’dir. Bir başka ifadeyle ülkemiz, kadın istihdam potansiyelinin ancak dörtte birini kullanmakta, gerisini ise heba etmektedir.

Oysa Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre, 2007 yılında küresel ölçekte kadın istihdam oranı, yüzde 49’dur. Avrupa Birliği’nde yüzde 56’dır. Son verilere göre ülkemizde 15,7 milyon erkek istihdamına karşı, kadın istihdamı ancak 5,6 milyonda kalmıştır. Yani, çalışabilir yaştaki 25,4 milyon kadından yaklaşık 20 milyonu, işgücüne dâhil edilememiştir.

Değerli Üyelerimiz,

Konuşmama son vermeden önce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği` nin önderliğinde kurulan, göreve başladığı andan itibaren yoğun bir çaba gösteren kadın girişimciler kurullarının oda ve borsa seçimlerinde elde ettiği başarıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

2 Meclis Başkanı, 2 Yönetim Kurulu Başkanı, 5 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 5 Meclis Başkan Yardımcısı, 1 Yönetim Kurulu Sayman Üye, 1 Yönetim Kurulu Muhasip Üye, 11 Yönetim Kurulu Üyesi, 10 Meclis Katip Üyesi ve 112 Meclis Üyesi olarak, oda ve borsalarımızın seçimle oluşan organlarına 149 kadın girişimci seçilmiştir. Bir önceki dönemle kıyasladığımızda, üç misli artışın olduğunu görüyoruz.

Ancak kadın girişimcilerimizin odamızın yönetim organlarında daha fazla yer alması konusundaki çalışmalarımız ne yazık ki sonuçsuz kalmış, seçim sonucu odamız yönetim organlarında sadece 3 kadıngirişimcimiz göreve başlamıştır.

Kadın girişimcilerimiz bölgemizde son derece başarılı projelere imza atıyor. Biz,Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu başarılardan gurur duyuyoruz. Daha fazla başarı örneği görmek istiyoruz. Toplum için kadın girişimcilerimizin rol model olmalarını istiyoruz. Hedefimiz, kadın girişimcilerimizin yönetim organlarımızda daha fazla sayı ile yer alması.Bu hedefi gerçekleştirmek için gayret sarf ediyoruz.

Bugün burada TOBB bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu` nda ilçemizi başarıyla temsil eden Fethiye Kadın Girişimci Kurulu Üyeleri Münüre UYSAL, Kıymet GÜNAY ve Aysel GÖKSU`ye teşekkürlerimizi iletmek adına toplanmış bulunmaktayız. Kendileri 29 Ekim 2009 tarihine kadar görevlerini en iyi şekilde yürütmüş ve bayrağı yeni kadın girişimcilerimize 29 Ekim tarihinde devretmişlerdir.

Bu düşüncelerle, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu` nda ilçemizi en iyi şekilde temsil eden, Münüre UYSAL, Aysel GÖKSU ve Kıymet GÜNAY` a katkılarından dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.