KADINLAR GELECEĞİ YAZACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KADINLAR GELECEĞİ YAZACAK

Haber Tarihi: 30.11.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle yürütülen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” tanıtım toplantısı Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi üyeleri Münüre Uysal ve Yasemin Çınar katıldı.

Kadınları yazılım konusunda eğitmek, kadınların istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak amacıyla geliştirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi katılımcıların mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmayı hedefliyor. Turkcell, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle sürdürülen projenin tanıtım toplantısı 27 Kasım 2018 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Emine Erdoğan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldı.

Hedef 5000 kadın

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Geleceği Yazan Kadınlar'ın elde edeceği başarının, teknolojinin erkeklere ait bir alan olduğu algısını yıkacağını söyledi.​ Özel sektör ve sivil toplumun birlikteliğinden doğan sinerjiyle büyük başarılara imza attıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, proje kapsamında 18 ilde bin 500 kadının uygulama yazılımı geliştirme eğitimi aldığını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, eğitimler sonunda 200'ün üzerinde uygulama geliştirildiğini ifade ederek, kursiyerlerden 100'ünün Turkcell'de yazılım kontrol uzmanı olarak işe başladığını dile getirdi. Projede 2019'da çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, "Hedefi büyüttük. Projeyi yürüttüğümüz il sayısını 21'e çıkardık. Eğitimlere katılacak kadın sayısını 5 bin olarak hedefliyoruz. Buna ulaşacağımızdan kuşkum yok. Teknolojiye daha fazla kadın eli değecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da konuşmasında, "Geleceği yazmaya niyetli genç kızlarımızı ve kadınlarımızı, insanı kendine esir eden değil, insana hizmet eden teknoloji dünyasına davet ediyorum." dedi. Erdoğan, bilgi teknolojilerinin artık dünyanın yeni çehresini oluşturduğunu, kadınların içinde olmadıkları bir dijital dönüşümün, kadınların sesinin eksik olduğu bir gelecek anlamına geldiğini kaydetti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi üyeleri Münüre Uysal ve Yasemin Çınar da toplantıda Fethiye’ye temsil etti.