KALİTELİ TURİST-KALİTELİ ÇEVRE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KALİTELİ TURİST-KALİTELİ ÇEVRE

Haber Tarihi: 22.07.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ı 19/07/2013 tarihinde makamında ziyaret etti.

Akif Arıcan Fethiye'ye gelen turist sayısındaki artışa rağmen turizm gelirlerinin artmadığını kaliteli turistleri çekebilmek amacı atılması gereken adımlar hakkında konuştu. Bu amaçla hazırlanan ilçenin sorunlarını ve çözüm önerileri içeren raporu Özgür Özarslan'a sundu.

Kaliteli turist çekebilmek için kaliteli çevre altyapısına, beş yıldızlı ve butik  otellere, beş yıldız otel yatırımcılarına ihtiyaç olduğunu belirten Akif Arıcan sahip olduğumuz doğal çevre güzelliklerinin yeterli olmadığını bu çevreye yakışan hizmetlerin de üretilmesi gerekir dedi.

300 Pound ile Fethiye'de bir hafta tatil yapan turistin ne otelcilere ne de çevre esnafa faydasının olmadığını bu nedenle daha fazla harcama yapan turistleri çekmek gerektiğini söyledi.  Yatırımcıların sıkıntılarının giderilmesi, körfezin temizliği, Özel Çevre Kurulu ile ilgili yapılabilecek düzenlemeler hakkında görüşlerini bakanlık müsteşarına aktardı.

Özgür Özarslan bakanlık olarak FETAB ( Fethiye Altyapı Birliği ) aracılığı ile kaynak aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceklerini  fakat bakanlığa projeler ile gelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Fethiye'nin ilgili birimlerinin bir araya gelip projeler üretmesi gerektiğini bu yol ile Turizm ve Kültür Bakanlığının desteklerinin daha etkin olabileceğini söyledi. Fethiye hakkında kendisine sunulan raporu ilgili birimlere göndereceğini ve gerekli işlemlerin yapılacağının sözünü verdi.