KAMU BANKALARINA OLAN BORÇLAR DA “TORBA YASA”YA GİRSİN!!! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KAMU BANKALARINA OLAN BORÇLAR DA “TORBA YASA”YA GİRSİN!!!

Haber Tarihi: 06.01.2011

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası kamu bankalarına olan borçların da “torba yasa”ya girmesini ilgililere iletti.

Küresel krizin, ilçede pek çok sektörü ve en başta da küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken FTSO Başkanı Akif ARICAN, yaşanan bu süreçten olumsuz etkilenen işletmelerin kamuya olan borç yükünün artması sebebiyle hükümet tarafından gündeme getirilen kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaları Odanın yakından takip ettiğini vurguladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN, yaptığı basın açıklaması ile;  “Oda üyesi işletmeler nezdinde yaptığımız araştırmada, bankalara kredi borcu olan üyelerimizin devlete de borçlu olduklarını tespit ettik. Söz konusu borçların ödenmesinde, banka kredi faiz oranlarının kamu borçları yasal faiz oranından  yüksek olması sebebiyle üyelerimizin ödeme önceliğini bankalara verdiği görülmüştür. Bu gerçekten yola çıkarak borçlarını ödemek isteyen vatandaşların kamu bankalarına olan borçlarının da  kanun tasarısı kapsamına alınarak yapılandırılması halinde kamuya olan diğer borçların da ifasının  daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacaktır. Bu sebeple; KOBİ niteliğindeki işletmelerin kamuya olan borçlarının yanı sıra özellikle kamu bankalarına olan borçlarının da yapılandırılması hususunun söz konusu af çalışmaları kapsamına alınması için FTSO olarak gerek bölge milletvekilleri, gerek Maliye Bakanlığı ve gerekse de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk.” dedi.