KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

Haber Tarihi: 22.04.2014

"Birbirimize ihtiyacımız var!", "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır" ve "Haydi Türkiye, insanımız için 'Sürekli Kan Bağışçısı' olmaya!" sloganları ile bağışçılarına ulaşmaya çalışan Kızılay'a bir destekte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi.

Hafta içi her gün Kanal F’de Dilek Taş’ın hazırlayıp sunduğu canlı olarak yayınlanan “Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün’’ adlı programa Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna ve Birgül Gökmen Kan Bağısı Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler 22.04.2014 Salı günü konuk oldu.

Programda FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Burhanettin Tuna ve Dr. Fethi Halepliler 24 Nisan Perşembe günü Uğur Mumcu Parkı içerisinde bulunan Kızılay kan alma biriminde, saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında kan bağışı organizasyonu yapılacağı bilgisini verdi.

Burhanettin Tuna yaptığı açıklamada;

“24 Nisan 2014 Perşembe günü Kızılay’ın Uğur Mumcu Parkı’ndaki kan alma konteynırında Odamızın yöneticileri, üyeleri, çalışanları ve tüm Fethiye halkının katılımıyla bir kan bağısı kampanyası düzenliyoruz.

Fethiye Muğla ili içinde en fazla kan ihtiyacının olduğu ilçelerden birisidir. Bu bağısı yapmak için çok zengin olmamıza gerek yok. Sadece sağlık koşullarımız elverişli ise gönüllü olmak yeterli.

Odamız sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı görev edinmiştir. Odamız 1901 yılında kurulmuş ve Türkiye’nin en eski odalarındandır. Geçmişten günümüze kadar sosyal sorumluluk projelerinde görev aldık ve almaya devam edeceğiz. Odamız 2013 yılının Ramazan ayında 850-900 ihtiyaç sahibi aileye 35.000,00TL tutarında gıda yardımında bulunmuştur. 2005 yılından itibaren gelir durumu iyi olmayan, başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. 50 adet kıyafet setini ise ilçemizde yatılı okuyan ihtiyaç sahibi kız çocuklarına teslim etmiştir. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 100 öğrenciye aylık 100TL den olmak üzere 9 ay boyunca toplam 90.000,00 TL karşılıksız burs verilmiştir. 2005 yılından bu yana toplam 538bin TL tutarında karşılıksız burs verilmiştir.” Dedi.

Dr. Fethi Halepliler ise yaptığı açıklamada;

Muğla ili genelinde 26 bin ünite kana ihtiyaç vardır. En çok kan ihtiyacı Muğla ili merkezi, Milas ve Fethiye şeklinde sıralanmaktadır. 2013 yılında Fethiye’de 5bin 300 ünite kan toplanmıştır. Bu sayıyı hep birlikte artırmalıyız.

18 yaşından büyük 65 yaşından küçük her sağlıklı kişi kan verebilir. Kan vermeden önce tok ve kimliğiniz ile gelmenizi istiyoruz. Kan vermek hem kişinin sağlığı hem de başkalarına yardım etmek açısından faydalıdır. Kan verdikten sonra kişilerin 5-10 dakika dinlenmesi ve o gün spor yapmamaya ve kan verilen koldan ağır yük taşımamaya özen göstermelidir.”dedi.