KANAAT ÖNDERLERİ TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KANAAT ÖNDERLERİ TOPLANTISI

Haber Tarihi: 21.11.2012

Kanat Önderleri Toplantısı işletmecilerin katılımıyla FTSO'da gerçekleştirildi. FTSO ve faaliyetlerini anlatan sunumun ardından işletmeciler sorunlarını anlattılar. İşletmeciler toplantıda ağırlıklı olarak bazı faaliyet kollarında yaşanmakta olan büyük rekabetin neden olduğu personel ve kalite sorunları, işlerin seyyar-kaydı olmayan faaliyetçilere yaptırılması, Fethiye dışından hizmet satın alınması sorunlarını masaya getirdiler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ev sahipliğini yaptığı  Kanaat Önderleri Toplantısı'nda FTSO üyesi işletmecilerden; Ahmet Korkmaz, Ali Çamlıca, Mehmet Koyuncu, İsa Elitaş, Suphi Kaplan, Orhan Sabuncu, Yücel Şahin, Ramazan Ansay, Fikret Baltacı'yı ağırladı.   Meğri Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı Başkan Arıcan'ın FTSO ve faaliyetlerini içeren ayrıntılı sunum ile başladı.

İşletmeden Ayrılıp, Seyyar Çalışıyorlar

Kanaat Önderleri Toplantısı'nın ikinci bölümünde konuk Oda üyesi işletme sahipleri meslek gruplarında temel sorunlarını ve Oda'dan beklentilerini anlattılar. Kanaat Önderleri Toplantısı'na katılan işletme sahipleri "Meslektaş olarak birlik beraberliği kendi aramızda sağlayamıyoruz. Bir de üstüne bazı faaliyet kollarında büyük rekabete girince sorunlar peşi sıra geliyor. Piyasadaki kayıtdışı, seyyar iş yapanlar vergi, personel gideri vesaire olmadığından işleri ucuza getiriyor. Malzemeleri bizlerden alan seyyar iş yapanlar bu nedenle tercih ediliyor. Bu engellenmelidir. Ayrıca 3-5 ay yanımızda çalışan personel bir bakıyoruz. Ya diğer bir işletmeye gitmiş, ya da piyasada seyyar iş yapmaya başlamış. Bu çok büyük sorun. Bununla birlikte büyük tatil köyleri, oteller, resmi daireler dekorasyon işleri dahil hizmet alımlarını Fethiye dışından yapıyor. Buna çareler üretmeliyiz" ortak görüşünü paylaştılar.

Bize Talep İletirseniz, Gereğini Yaparız

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak sorunları belirlemek ve çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini örnekleri ile konuklarına anlatan Başkan Arıcan, "İcra makamı değiliz. Elimizde sihirli değnek de yok. Ancak bize 'meslek grubumuzu toplamak, sorunlarımızı görüşmek istiyoruz' derseniz bu organizasyonu seve seve üstleniriz. Biz sorunların çözümü noktasında baskı grubu da oluşturabiliriz. Yeter ki bize makul taleplerle geliniz" diye konuştu.