Kanaat Önderleri Toplantısının 7.`si Gerçekleştirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kanaat Önderleri Toplantısının 7.`si Gerçekleştirildi

Haber Tarihi: 26.04.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ilçemizin sorunlarını ve geleceğini görüşmek, odamızın bugüne kadar yaptığı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi vermek ve görüş alış verişi yapmak amacıyla ilçemizin kanaat önderleri ile 25 Nisan 2012 tarihinde, odamız Meğri toplantı salonunda toplantı düzenledi.

Toplantıya odamız üyelerinden İsmail Ergün, Alper Akcan, Serkan Özdemir, Şaban Yaşar, Salim Tan, Günsenin Günel, Süleyman Ateş, Onur Bağrıyanık, Fahri Tunalı, Mustafa Tahancı, Sadık Milaslıoğlu, Aynur Tekin, Orhan Okutan ve Günay Özütok katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, odamızın 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmalar hakkında hazırlanan sunum ile katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca Arıcan katılımcılara,  ilçemize kurulacak olan Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi, Babadağ Teleferik Projesi ve ihale süreçleri hakkında bilgiler verdi. İnoturizm ile şirket doktoru projesi ve yapılan eğitimler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumun ardından odamızın yaptığı çalışmalar hakkında görüşlerini bildiren katılımcılar, odanın yürüttüğü projelerin çok iyi projeler olduğunu ve projeleri desteklediklerini belirttiler. Katılımcılar, aşağıda belirledikleri sorunlar ve projeler hakkında fikirlerini dile getirdiler;

·         İlçemizin tanıtımında Ölüdeniz ön plana çıkarılmalıdır,

·         Elimizde Likya yolu, Ölüdeniz ve Babadağ gibi markalar ve değerler var. Bu markaların ve değerlerin halk olarak kıymeti bilmeli ve buna göre davranmalıyız,

·         Turizmin geleceği için yerel öğeler ön plana çıkarılmalıdır,

·         Off road yolları için bir çalışma yapılabilir ve ilçemizde off road turizmi geliştirilebilir,

·         İlçemizde sık sık yaşadığımız elektrik kesintisi sorununa bir an önce çare bulunmalıdır,

·         KOBİ tarzı işletmelerde artık alınacak işçilerin SSK primleri devlet tarafından ödenmelidir. Bu konuda odamız Yönetim Kurulu başkanı Akif Arıcan katılımcıları İŞKUR`un SSK yardımları konusunda bilgilendirmiştir.