Kanaat Önderleri Toplantısının 9.`su Gerçekleştirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kanaat Önderleri Toplantısının 9.`su Gerçekleştirildi

Haber Tarihi: 04.06.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ilçemizin sorunlarını ve geleceğini görüşmek, odamızın bugüne kadar yaptığı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi vermek ve görüş alış verişinde bulunmak amacıyla ilçemizin kanaat önderleri ile 30 Mayıs 2012 tarihinde, odamız Meğri toplantı salonunda toplantı düzenledi.

Toplantıya M.Ali Yavuz, Merih Eldek, Tuba Gürhan, Cumhur Esen, Ramazan Elmadibi, Zafer Akyalı,İbrahim Ertuğrul, Tahir Başaran katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Odamızın 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmalar hakkında hazırlanan sunum ile katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca Arıcan,  ilçemize kurulacak olan Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi, Babadağ Teleferik Projesinin ihale süreçleri hakkında, İnoturizm ile şirket doktoru projesi, odamızca yapılan eğitimler, kurslar, tarım ve turizm sektöründeki sorunlar, imalat sektöründe ihtiyaç duyulan Organize Sanayi bölgesi ve üyelerin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla ve odamız önderliğinde yapılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri ( UMEM ) projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sunumun ardından odamızın yaptığı çalışmalar hakkında görüşlerini bildiren katılımcılar, odanın yürüttüğü projelerin son derece faydalı olduğunu ve kendilerinin de bu çalışmalara destek olduklarını belirttiler. Katılımcılar, aşağıda belirledikleri sorunlar ve projeler hakkında fikirlerini dile getirdiler;

·         Ticaret sicilindeki işlemler için,  alınan ticari sicil harçlarının yatırılması için bankaya kadar gitmenin zaman kaybı olduğu,  bu uygulama için herhangi bir banka ile anlaşma yapılması veya harçların oda tarafından bankaya toplu olarak ödenmesi yönünde talepler alınmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ticaret sicil harçlarının odamızca tahsili konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde bir girişimde bulunduklarını ancak devletin harçlarının devlet memurları tarafından tahsil edileceğinin belirtildiği, bankaların ise işlem hacminin düşük olması sebebiyle odamız bünyesinde bir temsilcilik açmak istemediklerini belirtmiştir.

·  Van depreminden sonra birçok şehirde kentsel dönüşüm konusunda Fethiye’de bir çalışma yapılması gerektiği belirtilmiştir.

• Yeni yapılacak AVM’nin yerinin uygun olmadığı alternatif olarak şehir dışındaki alanların dikkate alınması ve çevre esnafının bu konuda zarar görmemesi yönünde talepler gelmiştir.
  • Başta inşaat sektörü olmak üzere kayıt dışı işçi çalıştıran iş yerlerinin haksız rekabete yol açtığı bu konuda oda yönetiminin bir çalışma yapıp yapmayacağı sorulmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, kayıt dışı istihdam yapan işyerlerinin tespit edilmesi halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na şikayetlerin iletilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Toplantıya katılan katılımcılar Fethiye’nin sorunlarının bu şekilde bir ortak akıl platformunda tartışılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’a teşekkürlerini sunmuşlardır.