Kanal F Pozitif Düşünce Programında Kardeş Şehir Projesi Tanıtıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kanal F Pozitif Düşünce Programında Kardeş Şehir Projesi Tanıtıldı

Haber Tarihi: 02.12.2011

01.12.2011 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan, Dalaman Belediyesi Başkanı Sedat Yılmaz, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İbrahim Akkaya ve Muğla Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özkan Kanal F’de yayımlanan Pozitif Düşünce Programına katıldılar.

Fethiye’de yayın yapan Kanal F’nin “Pozitif Düşünce” programında katılımcılar, Muğla olarak ilin ve ilçelerimizin çıkarları için güzel ve yararlı bir iş birliği içinde olduklarını vurguladılar.

Kardeş Şehir projesi kapsamında, ilişkilerin geliştirilmesi, bölgemizde ticari kalkınmanın daha ileri taşınabilmesi amacıyla Almanya ve Hollanda’ya yapılan gezide, ticaret ve turizmin gelişmesi açısından tek bilek olarak çalışıldığı ve yapılan girişimlerle önümüzdeki dönemlerde güzel projelere imza atılacağı dile getirildi. İlişkilerin uzun soluklu olabilmesi için ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği ifade edilerek, diğer belediyelerin de bu girişimleri örnek alması gerektiği vurgulandı. FTSO Başkanı Akif Arıcan, ilçemizde turizmin 12 aya yayılması amacıyla Almanya ve Hollanda’da önemli girişimlerde bulunulduğunu, yapılan girişimlerin önümüzdeki dönemlerde meyvesini vereceğini sözlerine ekledi. Tv programında, yapılan belediye ziyaretleri, okul ziyareti ve ticaret odaları ziyaretleri hakkında kamuoyuna bilgi verildi. Arıcan, bölgemizdeki, Avrupa’da pazar arayışında olan girişimcilerimizin bu ülkelerdeki Türk girişimcileri ile temasa geçmeleri ile bu alanda işadamları derneklerinden oluşan etkin bir ağı kullanabileceklerini ifade etti. Dünyanın en büyük tarım ihracatçısı konumundaki Hollanda’nın kullandığı ileri tarım teknikleri hakkında bilgi veren Arıcan, Hollanda’da yeni teknolojiler kullanılarak 25 dönüm arazi üzerine kurulan serada yılda üç kez ürün alındığını ve sulama ve iklimlendirme dahil tüm sistemlerinde ileri teknoloji kullanıldığını belirtti. Arıcan, “İlçe tarımımızın daha ileri noktalara taşınması amacıyla tarımdaki bu ileri teknolojilerinin mutlaka kullanılması gereklidir.” dedi. Ayrıca programda Akif Arıcan’ın gezide çekmiş olduğu fotoğraf ve videolar yayımlandı.