KAYA İLKOKULU ÖĞRETMENLER GÜNÜ ZİYARETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KAYA İLKOKULU ÖĞRETMENLER GÜNÜ ZİYARETİ

Haber Tarihi: 24.11.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü çelenk koyma törenin ardından eğitim hayatını geçirdiği Kaya Köy’üne giderek Kaya İlköğretim Okulu öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Beşkaza Meydanında yapılan törene katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’nın ve törene katılan öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Akif Arıcan, Öğretmenler Günü kutlamalarına dünyaya geldiği ve eğitim hayatını tamamladığı Kaya Köy’ünde devam eti. Kaya İlköğretim Okulunu ziyaret eden Akif Arıcan, Okul Müdür Hasan Şahin, okulda görev yapan öğretmenler Halim Baysan, Sıdıka Söylemez ve Ayşenur Yalçın’ın öğretmenler gününü kutladı.

Kaya İlköğretim Okulu ve öğrenciler üzerine gerçekleşen sohbette Akif Arıcan, Kaya Köy’de geçen okul anılarını da öğretmenlerle paylaştı. Kendisinin Karakeçiler Mahallesindeki okulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim aldığını söyleyen Arıcan, öğretmeni Tahsin Yiğit da rahmet andı. Arıcan, “O zaman 1’den 5’e kadar bütün sınıflar bir arada okuyordu. Öğretmenimiz rahmetli Tahsin Yiğit ödev verir, 4 sınıf ödev yaparken o bir sınıfa ders anlatırdı. Köyümüzde sevilir, sözü geçerdi. Allah rahmet eylesin çok iyi insandı” dedi.

Ziyaretlerinden ötürü Akif Arıcan’a teşekkür eden Kaya İlkokulu Müdürü Hasan Şahin, okulda 33 öğrenci olduğunu ve özel okul gibi eğitim verildiğini söyledi. Öğrencilerin öğle yemeklerini okulda yediğini belirten Hasan Şahin, yemeklerin her gün bir veli tarafından yapıldığını ifade etti.

Okulda Anasınıfı ve ilkokul eğitimi verildiğini ifade eden Hasan Şahin, okulun bazı ihtiyaçlarının tamamlanmasında verdikleri destekten ötürü de Arıcan ailesine teşekkür etti. Hasan Şahin, öğrencilerle birlikte yapılan projelerle ilgili de Arıcan’a bilgi verdi. Şahin, öğrenciler tarafından yazılan hikâye kitabını Akif Arıcan’a gösterdi. Şahin, “Öğrencilerimiz çocuk kitapları yazıyor. Fotoğraflarını da öğretmenimiz Halim Bey çekiyor ve kitaplaştırıyoruz. Bu kitapları daha çok bastırarak Türkiye genelinde ilkokullara göndermek istiyoruz” dedi.