KAYA KÖY KİLİSESİ TABLOSU BAKAN KURTULMUŞ`A HEDİYE EDİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KAYA KÖY KİLİSESİ TABLOSU BAKAN KURTULMUŞ`A HEDİYE EDİLDİ

Haber Tarihi: 27.09.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Şeref Ateş’e hediye edilen Kaya Köy kilisesi yağlı boya tablosu, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a takdim edildi. Ateş, Bakan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede Akif Arıcan tarafından dile getirilen Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu konusuna da değindi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Yunus Emre Enstitüsü arasında 19 Eylül Salı günü, bölgemizin tanıtımını yapmak amacıyla işbirliği protokolü imzalanmıştı yapılan protokolde bölgemizin kültürel, tarihi zenginlikleri görüşülmüş, FTSO Başkanı Akif Arıcan tarafından Kaya Köydeki kiliselerin restore edilmesi gündeme getirilerek Yunus Emre Enstitü Başkanı Prof.Dr.Şeref Ateş’e hediye edilen Kaya Köy kilisesi yağlı boya tablosu hediye edilmiştir. Şeref Ateş, “Kadere inanırım. Fethiye’ye geliş yolunda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un yarın enstitümüzü ziyaret edeceği haberini aldım. Kendilerine bu tabloyu hediye ederek Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu konusunu kendilerine ileteceğim” diyerek kabul ettiği tabloyu protokol imza töreninin ertesi günü yani 20 Eylül Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un Yunus Emre Enstitüsüne yaptığı ziyaret sırasında takdim etti.

Fethiye ve çevresinin kültürel ve doğal zenginliklerini de Bakan Kurtulmuşa aktaran Ateş, özellikle Uzak Doğulu turistlerin gözdesi olan Babadağ’ı, Kaya Köyü ve kiliselerin restorasyonu konusunu da Bakan Kurtulmuş ile paylaştı. Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un Enstitüyü ziyaretine Babadağ Teleferik Projesi temel atma törenine katılan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da eşlik etti.

Arıcan: “Bir protokolle iki iş yaptık”

Kaya Köy’ün sorununu Kültür ve Turizm Bakanına kadar taşımış olmaktan memnun olduklarını ifade eden Arıcan, “Kaya Köy’ün ve bölgemizdeki diğer tarihi eserlerin restore edilmesi konusunu her zaman dile getiriyoruz. Her fırsatta da ilgili bakanlarımızla paylaştık. Nabi Avcı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde de Marmaris’te yapılan bir toplantıda yine kendim bizzat bu konuyu gündeme getirmiştim. Bu kez de Yunus Emre Enstitü aracılığı ile bu konuyu mevcut Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’a ulaştırma fırsatımız oldu. Biz FTSO olarak bölgemizin Uzak Doğa başta olmak üzere tüm dünyada tanıtılması için bir protokol imzalamışken bu vesileyle Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu konusunda da girişimde bulunmuş olduk. Amacımız en kısa zamanda bu girişimlerin sonucunu almak” dedi.

Kaya Köyün takipçisi olacağız

Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu konusunun Ankara’da da takipçisi olacaklarını vurgulayan Arıcan, “Yunus Emre Enstitüsü’nün mütevelli heyetinde Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş bulunuyor. Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu konusunda her iki bakanlık nezdinde yapacağımız girişimlerde Enstitü Başkanımız Sayın Şeref Ateş’ten de destek sözü aldık. Kaya Köyünün korunarak turizme kazandırılması konusunda her zaman takipçisi olacağız” sözlerini kaydetti.