Kaya Köyü İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kaya Köyü İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Haber Tarihi: 25.07.2012

FTSO Başkanı Akif Arıcan`ın öncülüğünde Kaya Köyü`nün imar probleminin çözülmesi amacıyla oluşturulan Kaya Köyü çalışma grubu, 23 Temmuz Pazartesi akşamı Kaya Köyü Kuyubaşı kahvesinde Kaya Köylülerle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip ilgili kurumlar nezdinde gerçekleştirilen çalışmalarda köylülerden destek istedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, AKP İlçe 2. Başkanı Burhanettin Tuna, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Ulaş Arıkan, Şehir Plancısı Ercan Çınaroğlu’ndan oluşan çalışma grubu, bugüne kadar ilgili bakanlıklardan valilik düzeyine kadar yürüttükleri bir dizi çalışmayı ve elde edilen kazanımları Kaya Köylülerle paylaştılar.

Kuyubaşı Kahvesinde Belen ve Kınalı mahallesi muhtarları, eski Muhtar Erdoğan Kaya ve köylülerle buluşan Kaya Köyü Çalışma Grubu, imar planının gelmesinin önündeki bazı engelleri aştıklarını belirterek tapuların üzerindeki şerhin kalkmasının ardından var olan imar planına göre yapılaşmaya gidilebileceğine dikkat çektiler.

Toplantıda konuşan FTSO Başkanı Akif Arıcan, yıllardır Kaya Köyü’ne imar planının gelmemesi nedeniyle ev bile yapamadıklarını belirterek “Yıllardır imar planının olmaması kaçaklara yöneltti. Kaya’da iki okul yolu vardı kapandı. Bize neredeyse köyümüzde yaşama hakkı verilmiyor. Bu nedenle İmar planının gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Hisarönü ve Ovacık gibi betonlaşmak istemiyoruz ancak Levissi`nin dışındaki ovadaki arazilerimize de çocuklarımızın oturabileceği evleri de yapmak istiyoruz. Köyümüze imar planı yıllardır gelmedi. Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle kaçak yapılaşma oldu, köylülerimiz ciddi sıkıntılar çekti. Şimdi imar planı gelsin, kaçaklar da yasallaşsın istiyoruz. Bu amaçla arkadaşlarımla birlikte Valilikten Bakanlığa kadar bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Aslında Kaya Köyünün imar planı 2008 yılında hazırlandı. Ancak Anıtlar Kurulu tarafından ÖÇKK`na açılan dava nedeniyle İmar Planı uygulanamıyordu.  Bakanla görüştük ve Turizm Bakanımız Danıştay`da bulunan davayı geri çekti. 2002 Yılında tapulara "Korunması gereken taşınmaz kültür varlığı parselidir" diye şerh konduğu için yapılaşmaya izin verilmiyor. Bu nedenle ev yapamıyoruz. Şimdi Şehircilik Bakanlığı`na bağlanan eski adı ÖÇKK olan Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun tapularımızın üzerinden şerhleri kaldırmasını bekliyoruz. En kısa sürede bu sorunu da aşmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Mimarlar Odasından Ulaş Arıkan  ve Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu gelinen nokta konusunda bilgi verirken, doğal sit ve tapudaki şerhlerin Şehircilik Bakanlığına geçtiğini belirterek bir yıl gibi bir sürede imar sorununun çözüme kavuşabileceğini, bunun içinde köylünün birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdiler.

Kaya Köyü çalışma grubuna destek veren köylüler imar planının bir an önce gelmesini istediklerini dile getirdiler.