“KOBİLERİN FİNANSMAN KAYNAKLARINA ERİŞİMİ” EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

“KOBİLERİN FİNANSMAN KAYNAKLARINA ERİŞİMİ” EĞİTİMİ

Haber Tarihi: 05.02.2013

1-2 Şubat 2013 tarihlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri salonunda gerçekleşen “Kobilerin Finansman Kaynaklarına Erişimi”  eğitimine Odamız üyeleri ve personelinden oluşan 16 kişi katılmıştır.

Kaf Danışmanlık Eğitim firmasından Koray İnan ve Güray Gözaçan tarafından verilen eğitimde 2 gün boyunca finans kaynaklarının neler olduğu ve bu kaynaklara nasıl başvuru yapılabileceği konusundaki bilgileri paylaştılar. Proje konusunda bir uygulama çalışmasının da yapıldığı eğitimde aşağıdaki konularda bilgiler aktarıldı.

Kosgeb Destekleri ve başvuru şartları
Ar-ge destek programlarının önemi ve destek oranları
Tübitak Teydeb Destekleri ve başvuru süreçleri
Ar-ge proje yönetiminde finansal ve teknik riskler
Sanayi Bakanlığı Destekleri
Ekonomi Bakanlığı’nın sağladığı ihracat destekleri
Alternatif finansman kaynakları; Faktoring, KGF vb.
Finansmana erişimdeki temel sorunlar
Banka ve kreditörlerle aynı dili konuşmak
Girişimcilik ve finansman kaynakları

Eğitimen Koray İnan tarafından konu ile ilgili önerilen kitaplar;