KONAKLAMA SEKTÖRÜ 2019 SEZONU İÇİN LOBİ FAALİYETLERİ YAPIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KONAKLAMA SEKTÖRÜ 2019 SEZONU İÇİN LOBİ FAALİYETLERİ YAPIYOR

Haber Tarihi: 13.12.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 6 Nolu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Üyeleri İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezini ziyaret ederek istihdam teşvikleri hakkında bilgi aldı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünü de ziyaret eden komite üyeleri 2019 yılı içerisinde yapılması planlanan spor etkinlikleri hakkında bilgi aldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 6 Nolu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Küp, Yardımcısı Konca Eroğlu, Komite Üyesi Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Komite Üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, 13 Aralık Perşembe günü İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Karakan’ı ziyaret etti. Ziyarette, konakla sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını çözebilecek eğitim programları ve istihdam teşvikleri hakkında görüşüldü. Turizm sezonu öncesi bölgesel toplantılar yapılarak konaklama sektörüne istihdam teşvik programları hakkında bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

2019’da 2 spor müsabakası organizasyonu yapılacak

FTSO 6 Nolu Komite Üyeleri, İŞKUR’un ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit’i ziyaret etti. Bölgede spor turizmin gelişmesi için yaptıkları katkılardan ötürü Yiğit’e teşekkür eden FTSO 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi yeni yılda yapılması planlanan spor organizasyonları ile ilgili bilgi aldı. Harun Reşit Yiğit, Şubat ayı içerisinde karate organizasyonunun olacağını, 1000 kişilik sporcu ekibinin Fethiye gelmesinin beklendiğini söyledi. Ayrıca Mart ayı içerisinde de eskrim şampiyonası organizasyonunun olacağını, bu organizasyon kapsamında da 1500 kişilik sporcu ekibinin geleceğini sözlerine ekledi.

Komite Başkanı Hüseyin Küp, spor organizasyonlarının, turizm sezonunun başında ve sonunda yapılması halinde yer konusunda sorun yaşamayacağını söyledi. Spor müsabakalarının turizm sezonunu uzattığına dikkat çeken Hüseyin Küp, turizmin 12 yayılmasında en önemli etken olduğunu vurguladı.

Komite Üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, Harun Reşit Yiğit’in spor organizasyonlarını ilçemize çekmek için gösterdiği gayrete vurgu yaparak “Değirmenbaşı bölgesine çok güzel spor tesisleri yapıldı. Bu tesisleri çok iyi değerlendiriyorsunuz. Hem bizim gençlerimiz spora yöneliyor hem de sporcular, düzenlediğini organizasyonlar sayesinde bölgemize geliyor. Spor turizmini tercih eden kitle, bilinç, disiplinli ve çalışılması çok keyifli bir kitle. İlçemize yapmış olduğunuz bu katkılardan ötürü size ve ekibinize teşekkür ederiz” dedi.