Konaklama Sektöründeki Üyelerimiz Tesislerini Yenilemeleri Konusunda Bilgilendirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 19.11.2009
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası konaklama sektöründeki üyelerinin tesislerini yenilemeleri konusunda bankalardan uygun şartlarda kredi alabilmelerini sağlamak amacıyla kapıyı araladı.

Turizmle ilgili her türlü toplantıda İlçemizin turizm bakımından her türlü potansiyeli ve doğal kaynakları elinde bulundurmasına rağmen turizmden hakkettiği payı bir türlü alamadığını ve bunun en önemli nedenlerinden bir tanesinin de yaşanan küresel kriz ortamında tesislerin kendilerini yenileyememeleri, hizmet kalitesinin tüm dünyada artmasına rağmen tesislerin hizmet kalitesinin yerinde saymasının yattığını defalarca dile getiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, söz konusu sorunun ortadan kaldırılması, turizm tesislerinin yenilenmesi amacıyla bir çalışma başlattı.

Bu çalışmada tesislerini yenilemek isteyen üyelerinin uygun şartlarda ve faiz oranlarında kredi alabilmelerini sağlamak için üyelerinin görüş ve düşüncelerini almak amacıyla 18 Kasım Çarşamba günü saat:14.00`da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu`nda bir toplantı organize edildi.

Konaklama sektöründeki üyelerin katılımlarıyla düzenlenen toplantıya ilgi yoğun olurken, otelciler söz konusun çalışmanın yararlı olabileceğini dile getirdiler. Toplantı sonunda otelciler, otellerini yenilemeleri konusunda ortalama ihtiyaçları olan kredi miktarını ve ödeme koşullarını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine ilettiler.

Toplantıda tutulan rapor, önümüzdeki günlerde bankaların bölge müdürleri ile yapılacak toplantıda bölge müdürlerine aktarılacak.