KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ

Haber Tarihi: 23.08.2016

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılan girişimci adayları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri deneyimlerini anlatarak girişimci adaylarına başarılar dilediler.

Bölgesinde sürdürülebilir iş yaşamı ve girişimcilik ortamını oluşturmayı kalite politikası olarak benimseyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB destekli düzenlediği kurslarla bölge ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Her yıl bir kez KOSGEB girişimcilik eğitimi düzenleyen FTSO bu yıl yoğun talep nedeniyle girişimcilik kurslarının ikincisini düzenledi. Eğitime katılan 30 kursiyer, Nurhan Keleş tarafından verilen eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Kursiyerlere sertifikalarını veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, girişimci adaylarına başarılar diledi. Ticarette yapılmayanı yapmanın önemli olduğuna vurgu yapan Arıcan, Oda olarak KOSGEB danışmanı ile girişimcilerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Piyasayı iyi analiz etmelisiniz”

FTSO Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de girişimci adayları ile tecrübelerini paylaştı. FTSO Genç Girişimciler Kurulu Üyesi olan Turgay Şahin, girişimci adaylarına piyasayı iyi analiz etmeleri önerisinde bulundu. Şahin, “İş yeri kurmak kolay ama devam ettirmek zor. Piyasayı iyi analiz etmelisiniz. Olmayan bir sektörde faaliyet göstermek daha avantajlı. Var olan bir sektöre girdiğinizde pasta payınız küçülüyor. Rekabet etmeniz gerekiyor.” dedi. Şahin, değişen koşullara ayak uydurmak gerektiğini de söyledi.

FTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Çiğdem Fidan, Fethiye’nin ilk pansiyon işletmesini açan aileden geldiğini ve hep turizm sektöründe çalıştığını ifade etti. Yabancı dil bilgisine duyulan ihtiyaca dikkat çeken Fidan, turizm zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek kursiyerlere başarılar diledi.

FTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Pınar Döğerli Başerkafaoğlu da ticaretin cinsiyeti olmadığını belirterek “Fethiye’nin ilk kadın tur sahibiyim. İş hayatında cinsiyet ayrımını ortadan kaldırın. Ticaretin kadını-erkeği olmaz.” dedi.

Sertifikalarını alan genç girişimciler, sertifika töreninin sonunda toplu fotoğraf çektirdi.