KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SINAVI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SINAVI YAPILDI

Haber Tarihi: 01.03.2016

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl bir kez KOSGEB Muğla Hizmet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen KOSGEB girişimcilik eğitimlerine bu yıl 160 kişi başvuru yaptı. 2 gün boyunca yapılan sınavlarda girişimcilik eğitimine girmeye hak kazanan adaylar 7 Marttan itibaren ücretsiz olarak Uygulamalı Girişimcilik eğitimi almaya başlayacak.

26-29 Şubat tarihlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi resmi başvuruları için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi test sınavları yapıldı. FTSO binasında yapılan resmi başvurular sırasında yapılan sınav sonuçları ve katılımcıların yeni iş fikirleri hakkındaki beyanları KOSGEB Uzmanı tarafından değerlendirilerek 7-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan toplam 70 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılacak olan adaylar belirlenecek.

7 Mart pazartesi günü başlayacak olan eğitimler KOSGEB tarafından akredite eğitmen olan Nurhan Keleş tarafından verilecek. 9 gün sürecek olan eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

FTSO Yönetimi KOSGEB Uygulamalı Girşimcilik Eğitimlerine yoğun başvuru olması sebebiyle Nisan ayında 2. Bir eğitim programı daha açacak. Tarihler www.fto.org.tr adresinde ilan edilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilmektedir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.

Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlayan girişimci adayları işletmelerinin açılışını yapılarak KOSGEB Girişimcilik Destek Programına başvuruda bulunulabilecekler.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayın.