KOSGEB KOBİ-GEL ÇAĞRI PROGRAMI SEMİNERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB KOBİ-GEL ÇAĞRI PROGRAMI SEMİNERİ

Haber Tarihi: 04.05.2018

İşletmelere 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek sağlayacak olan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında, bilgilendirme toplantısı geçekleştirildi. Toplantı öncesinde konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, açıklanan destek çağırısından en fazla üyenin yararlanması temennisinde bulundu.

KOSGEB tarafından 2018 yılı teşvikleri kapsamında hazırlanan KOBİ-Gelişim Destek Programının tanıtımı amacıyla 4 Mayıs 2018 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya FTSO Başkanı Osman Çıralı, KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, imalat ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı. Osman Çıralı ve Gökhan Akaydın’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda bilgilendirme sunumu KOBİ Uzmanı Derya Delice Altunbağ tarafından yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Birçoğunuzun desteği ile Odamıza başkan olduk. Geçtiğimiz hafta müdürümüz geldi, KOBİ Gelişim Destek Programı ile ilgili bilgi verdi. Biz de bu bilgilendirme toplantısını düzenlemeye karar verdik. İmalat ve yazılım sektörüne yönelik teşviklerle ilgili bilgi verilecek. Hepinize başarılar diliyorum. Hepinizin bu teşviklerden faydalanmasını bekliyoruz.” dedi.

Bölgeye göre teşvik programı

Programın hazırlanışı hakkında bilgi veren KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın da “KOSGEB son dönemlerde büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde. İmalat ve bilişim sektörüne ağırlık vermeye başladık. Trend o tarafa doğru kayıyor bizim de bu trendi eğilimi yakalamamız gerekiyor. Daha önceki KOBİ Gelişim Programında Türkiye Genelinde konular belirleniyordu. Bu sene değişikliğe gittik. Bölgemizde Muğla-Aydın-Denizli bölgesi için toplandık. Odalarımızı, üniversitemizi, sanayi il müdürlüklerimizi çağırdık. Konuyla ilgili fikir beyan edebilecek tüm tarafları dinledik. Anket çalışması düzenledik. Bunun sonucunda da Muğla için 5 sektör belirlendi: mermer, gıda, tekne imalat, ağaç işleri ve bakım onarım. Ben bu destek programının hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek katılım bekliyoruz. Muğla’daki işletmelerin bu destek programından maksimum oranda faydalanmasını arzu ediyoruz. Müdürlüğümüzdeki uzmanlar bu toplantı dışında da uğradığınız zaman gerekli bilgileri sizlerle paylaşacaktır. Kapımız da gönlümüz de her zaman açık.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından KOBİ Uzmanı Derya Delice Altunbağ programa ilişkin bilgi verildi.

22 Haziran tarihine kadar başvuruya açık olan destek çağrısı hakkında detaylı bilgi almak isteyen işletme yetkilileri, FTSO KOSGEB birimi, Muğla KOSGEB Müdürlüğü ve kosgeb.gov.tr adresini ziyaret edebilir.