KOSGEB SERTİFİKA TÖRENİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB SERTİFİKA TÖRENİ

Haber Tarihi: 06.07.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl iki kez düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları Perşembe günü yapılan sertifika töreni ile sertifikalarını aldı. Girişimcilerin başarılı olmasının yolunun farklı olmaktan geçtiğini söyleyen FTSO Başkanı Akif Arıcan, kadın girişimci adaylarını da iş yaşamında aktif olmaya çağırdı.

Bölgemiz ekonomisine yeni işyerleri ve girişimcilerin kazandırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl iki kez girişimcilik eğitimi düzenlendi. eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 57 kişiye sertifikaları 6 Temmuz Perşembe günü FTSO Likya Salonunda düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine FTSO Başkanı Akif Arıcan, KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın katıldı.

Törenin açılış konuşmasını FTSO Başkanı Akif Arıcan yaptı. FTSO’nun üyelerinin iş yaşamını geliştirmenin yanı sıra yeni girişimcilerin de bölge ekonomisinde yer alması için çalıştığını belirten Arıcan, KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin bu amaçlar düzenlendiğini ifade etti. Arıcan; “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İlçemizde Girişimci sayısının ve var olan girişimci yetkinliğinin artırılması hedefimiz doğrultusunda 2013 yılından bu yana KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri düzenliyoruz. Kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin KOSGEB Girişimci Destek Programından faydalanabilmesi için Odamızda düzenlenen bu eğitimlere bugüne kadar toplam 177 kişi katılarak sertifika aldı. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde iş birliği içerisinde olduğumuz KOSGEB İl Müdürümüz Gökhan Akaydın’a ve eğitimleri veren Fethiye İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Hakan Kiracı’ya teşekkürlerimi sunarım. Odamızda, KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerinin yanı sıra, KOSGEB destekleri hakkında üyelerimize daha ayrıntılı bilgi verebilmek için KOSGEB Temsilciliği kurulmuştur ve 2 personelimiz bu konuda tüm üyelerimize hizmet vermektedir. Değerli girişimci adayları, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sertifikalarınız ile yeni iş fikirlerinizin hayata geçmesini ve Fethiye ekonomisine katkıda bulunmanızı diler, iş yaşamınızda başarılar dileriz.” dedi.

KOSGEB Muğla İl Müdür Gökhan Akaydın da yaptığı konuşmada KOSGEB başvuru sisteminin basitleştirildiğini ifade etti. Tüm işlemlerin online olarak yapılabildiğini kaydeden Akaydın, mevcut uygulamada açılmış olan iş yerleri için de KOSGEB’e başvuru yapılabildiğini ancak 2018 yılı itibariyle sadece açılacak iş yerleri için başvuru yapılabileceğinin altını çizdi. Fethiye’de açılan işletmelerin başarılı olduğunu söyleyen Akaydın, Fethiye bölgesinden kapanan işyeri sayısının düşük olduğuna dikkat çekti. Akaydın, işyeri açacak olan girişimci adaylarına başarılar diledi.

Konuşmacıların ardından katılımcılara sertifikaları verildi. Arıcan ve Akaydın tüm girişimci adayları ile iş fikirleri üzerine de sohbet etti. Sertifika alan kadın girişimci adaylarının çoğunlukta olduğunu gören Akif Arıcan, “Üyelerimiz arasında da kadın girişimci sayısı yüksek ancak kadınlarımız sadece adı var. Kendileri işin başında değiller. Sizler de lütfen iş hayatının içinde yer alınız.” diyerek kadınları iş yaşamında aktif olmaya çağırdı. Arıcan, iş yaşamında kalıcı olmanın yolunun farklı ürün, hizmet sunmaktan geçtiğiniz söyledi.