KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI

Haber Tarihi: 24.01.2018

Girişimci adaylarının fikirlerini hayata geçirebilmesi amacıyla FTSO tarafından her yıl düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi 23 Ocak Salı günü başladı.

Girişimci adayları ile biraya gelen FTSO Başkanı Akif Arıcan, iş hayatından yeni fikirler ortaya koymanın önemine değindi.

Bölgemizde sürdürülebilir iş yaşamı ortamının tesisi için çalışan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, girişimci adaylarının KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için 2018 yılının ilk Girişimcilik Eğitimini düzenledi.

Eğitime katılmak isteyen 60 girişimci adayı 18 Ocak 2018 tarihinde KOSGEB uzmanları tarafından gerçekleştirilen mülakatlara katıldı. Mülakatta başarılı olan adaylar arasından 30 kişi 23 Ocak Salı günü Girişimcilik Eğitimi almaya başladı.

FTSO Likya Salonunda yapılan eğitimin ilk bölümün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da katıldı. Girişimci adaylarına yönelik kısa bir konuşma yapan Arıcan, “Günümüz ekonomik şartlarında bir iş fikri geliştirmek ve uygulamak önemli. Sizleri bu cesaretiniz için tebrik ediyorum. Eğitimimizin başarı ile tamamlanmasını ve siz girişimci adaylarına faydalı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi ilçemizde KOSGEB temsilciliği sadece Odamız bünyesinde bulunuyor. Bu hizmetimizden üyelerimiz ve girişimci adayları her zaman faydalanabilir.” dedi.

Açılışın adından Muğla KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Fatih Topaloğlu tarafından 4 gün boyunca girişimci adaylarına KOSGEB’in yeni işletme kuracakların yararlanabildiği girişimcilik desteğine başvuru ve iş planı hazırlama konularında eğitim verildi.

Eğitimin sonunda KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanan adaylara belgeleri FTSO ’da düzenlenecek törenle verilecek.